AjánlóProgram

Szombaton ismét Oviparádé!

A tavalyi bemutatkozó rendezvény után idén kibővült tartalommal, több mint 1200 nm-en találkozhatnak az érdeklődők Budapest legfontosabb alapítványi- és magán óvodáival. A rendezvényen a Kölöknet is részt vesz egy meglepetéssel!

Különböző okok, és szempontok vezetnek minket, szülőket ahhoz, hogy ne önkormányzati óvodába írassuk gyermekünket, A legkézenfekvőbb ok a helyhiányon kívül, speciális igényünk, tudatos gyermeknevelési vágyunk.

Nekünk, akik most vagyunk szülők, és jellemzően egy olyan társadalmi helyzetben jártunk iskolába, óvodába, amikor a választás lehetősége nem volt adott, nagy a felelősségünk, hogy a jelenlegi széleskörű kínálatból milyen óvodát választunk gyermekünk számára.

Mi abban a korban nőttünk fel, amikor a szokásostól, az átlagostól való eltérést nem díjazták az oktatásban. Amikor az volt jó gyerek, aki nem keltett feltűnést. Aki az átlag szerint teljesített. Túl jónak, túl gyengének nem volt szabad lenni. Az átlagosságot volt könnyű a pedagógusnak és az intézménynek kezelni.

Mára, hogy mi is szülők lettünk, tudjuk, hogy gyermekünk legkevésbé sem sorolható átlagos szempontok alá. Tudjuk, hogy minden gyerek más. Egymáshoz képest is, és önmagán belül is a különböző területeken, különböző szempontok alapján egyedi.

Az Oviparádé segíti a szülőket, hogy megtalálják a megfelelő óvodát, megtalálják a gyermekeikben lévő másságra, egyéniségükre a legharmonikusabb választ. Segítünk, hogy ne legyen szégyellnivaló a speciális igény, hogy a másság ne valamilyen hátrányhoz köthető negatív fogalom legyen.

Szeretnénk, ha az oktatás mai szereplői, köztük a szülök is, bátran felvállalnák egyéni igényeket. Hogy ne úri huncutságnak, kiváltságosok versenyistállójának, vagy szegregáló felzárkóztató intézményeknek tekintsék az alapítványi- és magán óvodákat. Hanem tudatos, felelős szülői választásnak.

Március 2-án, a Millenáris D csarnokában, 9-18 óra között közel negyven óvoda és fejlesztő szolgáltató mutatkozik be a 2-6 éves korosztálynak és szüleiknek. Tanácsadói pontjainkon egyéni nevelési tanácsadással várják szakembereink a szülőket. Iskola és óvodaválasztási szempontok, fejlesztési kérdések, jogszabályi eligazítás, és minden, ami felmerült már, de még nem kérdezte meg!

Játszóházak, gyermekmegőrző, szórakoztató programok a család minden tagjának!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás