AjánlóProgram

Ajánló

Születés hete

Az idén május 1 - 8. között rendezik meg a Születés hetét. Számos szakmai, kulturális és szórakoztató programot kínálnak Budapesten és vidéken, sőt Erdélyben is.

„A szülés és a megszületés megváltoztatja azt a világot, amelynek abban a pillanatban középpontja a megszületett élet. Akik kapcsolatban vannak a kisbabával, visszavonhatatlanul mások lesznek, mint azelőtt voltak. Az életük, ünnepeik és hétköznapjaik egy olyan folyamatosan alakuló és épülő világgá változik, amelynek minőségét alapvetően befolyásolja az a tudás, amely alapján döntéseiket meghozzák.”

2003 óta minden évben megrendezik a Születés hetét. A programsorozat szervezőinek legfontosabb célja: eljuttatni a családokhoz minden fontos, hasznos és érdekes információt, amely a gyermekvállalással és -neveléssel, valamint a szüléssel kapcsolatos.

A felnőttek többek között előadást hallgathatnak arról, milyen lehetőségeik vannak a gyermekes anyukáknak a munkaerőpiacon, hogyan lehet összeegyeztetni a különböző női szerepeket. De szó esik majd a meddőség lelki okairól, a várandósságra való felkészülésről, a „születés csodájá”-ról és a terhesség-megszakítás lehetséges következményeiről is. Lesznek filmvetítések is: a Világra jönni és a Babák című, nagy sikert aratott dokumentumfilmeket lehet például megtekinteni.

Természetesen a gyerekekre is gondoltak – számos ingyenes programmal várják a családokat: játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, lovas kocsikázással, ugrálóvárral, családi piknikkel. Sok helyütt lesz születésfa-ültetés is.

A részletes programot dátum szerint itt találhatják.

A részletes programot helyszínek szerint itt olvashatják.

 

A Magyar Televízió is csatlakozott a Születés hete rendezvénysorozathoz. A Nappali című műsorban május 3-tól egy héten keresztül minden a várandósságról, a szülésről, az anyaságról, a babákról lesz szó.

A részletekről itt tájékozódhatnak.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás