AjánlóProgram

Találmányok égen, földön, levegőben

Kit neveznek a hidrogénbomba-atyjának? Miért kutatjuk a Marsot robotszondával, mikor juthat el oda személyesen, alapíthat-e kolóniákat a távoli jövőben? Merre kering a MaSat?

Március első vasárnapján, a Da Vinci Learning Vasárnap keretében ismeretterjesztő-oktatási program várja az érdeklődőket a Csodák palotájában, ez alkalommal a központi figyelem a Találmányokra irányul. Kísérletek, filmvetítés és exclusive előadás Sík András, Junior Príma Díjas fiatal tudóssal, aki rendhagyó bemutatóján lélegzetelállító képekkel és összefüggésekkel fedi fel előttünk a vörös bolygó, a Mars titkait.

A nap folyamán mindenki megismerkedhet néhány olyan felfedezéssel, mely alapjaiban változtatta meg világunkat. A kísérleti bemutatók alkalmával foglalkozunk azzal például, hogy miért is forog a kerék. Megnézzük, hogy milyen különböző módokon lehetséges levegőbe emelkedni. Saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, milyen kísérletek vezettek el oda, hogy ma bármit is elektromos árammal működtethessünk. Természetesen a magyar vonatkozásokat sem fogjuk kihagyni. A Csodák Palotája Öveges Termében, a Da Vinci Learning Vasárnap keretében többek között a Da Vinci Learning TV-csatornán látható „Felfedező Expressz” című műsorból is bemutatunk több kísérletet. A kísérleti bemutatók fél órásak, kezdési időpontok: 11:00, 13:00, 15:00 és 17:00 óra.

A délelőtti kísérleti bemutató után, 14 órakor a Csodák Palotája mozitermébe a Felelős Szülők Iskolája meghívására Sík András, geográfus, Bolyongjunk a Marson! – avagy vörös bolygó titkai címmel tart bemutatót. A Kutató a Mars felszíni formakincsét elemzi űrszondák felvételei alapján, előadásában kitér a MaSat magyar műhold tevékenységére is.

Helyszín: Csodák Palotája - Millenáris Park

Időpont: 2012. március 4.

További információ itt található.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKölöknet Szolidaritás