AjánlóProgram

Tanösvény nyílt a Hajógyári Szigeten

Tanösvényt adott át szombaton a FŐKERT Nonprofit Zrt. a budapesti Hajógyári szigeten, a fejlesztéssel az élővilág sokszínűségére, valamint a sokféleség megőrzésének fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A tanösvényt a Gyereksziget rendezvény keretében adták át a lakosságnak, amelyen a kilátogatók számos érdekes információval gazdagodhatnak az őket körülvevő környezetről. Az ismeretterjesztő anyagokat a tanösvény mentén kihelyezett táblákon lehet elolvasni, illetve számos évelőágyást, minta tetőkertet, valamint rovarhotelt és madárodút is láthatnak a látogatók.

  

A biodiverzitás csökkenése a Földön az egyik legnagyobb ökológia probléma, hiszen az ember térnyerése nyomán a monokultúra (egy adott területen hosszú időn át csak egyféle növény termesztése) megjelent a mezőgazdaságban, erdészeti gazdálkodásban és a városokban is. Az Európai Unió egyik fő célkitűzése, hogy 10 éven belül megállítsa a biodiverzitás csökkenését. A leginkább érintett területek a városok, ezért célozza a Budapest Biodiverzitás Tudatosság Projekt is a fővárost, mint a legsűrűbben beépített magyar

A program egyik legfontosabb eleme az élőlények és élettelen környezetük kapcsolatrendszerének, vagyis az ökoszisztémának és az ökoszisztéma-szolgáltatásoknak a javítása és helyreállítása, elsősorban a zöld infrastruktúra fokozottabb alkalmazása révén.

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó