AjánlóProgram

Telekom Gyerek Sziget

Az idei nyár a tizedik a sorban, hogy gyerekzsivajtól hangos napközben a Hajógyári- sziget nagyrétje a júniusi hétvégéken -  június 4-26. között.

Nyár elején minden gyerek várva- várja, hogy kinyisson a vurstli, felcsendüljenek a kedvenc előadók dalai, lehessen alkotni, játszani, mozogni és tobzódni a programokban. Az idén a jubileum alkalmából a Telekom - amely a kezdetektől fogva lelkes támogatója az élményeknek - számos újdonsággal kedveskedik a látogatók számára.

A Telekom Gyerek Sziget egyik kiemelt programhelyszíne az idén is a Telekom Nagyszínpad lesz, ahol délutánonként egy órás Ki mit tud? -ra jelentkezhetnek a vállalkozó kedvű gyerekek, és megmutathatják ének-vers vagy tánctudásukat, de természetesen nem hiányoznak majd a koncertek, gyerekszínházak , bohócműsorok, zsonglőrbemutatók és az előző évhez hasonlatosan a gyerekeket is bevonják a színpadi előadásokba. A kedvencek közül biztos, hogy itt lesz Halász Judit, Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Makám, az Alma, Rutkai Bori, Bognár Szilvia és a Kolompos együttes.

A Bohóctanya helyszínén mindenki belekóstolhat a pantomimes játék titkaiba, kipróbálhatja magát zsonglőrtudományokban vagy csak szórakozhat a bohócok furfangjain, ha azt akar.

A képzelet szárnyán történelmi utazást tehetnek majd kicsik és nagyobbak a lovagkorba,
a rétre kilovagló huszárok segítségével pedig a lurkók lovagolhatnak, megismerkedhetnek a huszárok életével.

Nem hiányozhat a helyszínek közül az Állatsimogató sem, ahol a gyerekek, szüleikkel együtt barátkozhatnak a kecskékkel, nyuszikkal, csüngő hasú fekete disznóval, és lovakkal, és még sokféle falusi állattal.

A kézműves programok hétvégéről- hétvégére tartogatnak meglepetéseket, lesz tűzzománc, agyagozás, korongozás, fajátékok, nemezelés, papírmerítés, de készülnek majd csodák mézeskalácsból is. Nem maradhat el a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítése sem, a Telekom Gyerek Szigeten hangsúlyt kap a szelektív hulladékgyűjtés mellett az újrahasznosítás is.

A közkedvelt Vándor Vurstli egy mozgalma kisváros piacterét idézi majd, lesz körhinta, csúzlizda, jósda, camera obscura, a kézműves műhelyekben, alkalmazkodva a vásári hangulathoz, régi, polgári mesterségek fogásait lehet megtanulni. A szülők pihenése és feltöltődése is fontos szempont akkor, ha az egész család kikapcsolódása a cél, ezért lesz idén is Baba Játszóház ami a 0-3 éves apróságoknak kínál változatos programokat. A készségfejlesztő játékok mellett kulturált körülmények között nyílik lehetőség a babák tisztába tevésére, etetésére.

Az Ability Park látássérültek, siketek, mozgássérültek, és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével, valamennyi korosztály számára élvezhetően, és érthetően ad információt fogyatékos embertársaink életéről, miközben tartalmas, örömteli élményt nyújt mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára tenni képességeit. Persze nem hiányozhat a programok közül a Vidámpark, és a sportolási lehetőségek sem. Az idén is kiköthetnek a látogatók a jól bevált ingyenes hajójárattal a Telekom Gyerek Szigeten.

A Telekom idei ajándéka a gyerekeknek egy felejthetetlen galaktikus utazás a TeleManók világába, a Telebolygóra, ahol minden a vidámságról és a játékról szól. A gyerekek a Csillagkaput átlépve útlevelet kapnak, amellyel felfedezhetik Telebolygó minden zegét-zugát, játékokban vehetnek részt a Csúszka-tavon, a Tejúton és a Teleportál kilövő űrállomáson. A játékok során pecséteket gyűjthetnek, és a nap végén ajándékokra válthatják azokat.

A játékban elfáradt felnőttek a Képernyőpihenőben szusszanhatják ki magukat, és részt vehetnek a napi kvíz versenyen, ahol minden nap egy értékes főnyereményt sorsolnak ki. A Telekom Gyerek Szigeten az idén sem feledkeznek meg azokról a gyerekekről sem, akik nem tehetik meg, hogy ott legyenek a programokon, ezúttal a beteg kisgyerekeknek szeretnének segíteni. "Hozd el hozzánk!" címmel ismét meghirdetik a használt játékgyűjtő akciót! A gyerekek elhozhatják már nem használt, de még jó állapotú játékaikat.

Az összegyűlt játékokat a Kórházpedagógusok Egyesülete számára gyűjtjük, akik az ország nyolc nagyvárosában foglalkoznak beteg gyerekekkel. A felajánlások közvetlenül a gyerekekhez jutnak majd el.

A részletes menetrendről a www.sailor.hu, a programokról pedig a www.gyereksziget.hu- oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás