AjánlóProgram

Újra itt a BonBon Matiné!

A BonBon Matiné ismét bérletet indít óvodásoknak, kisiskolásoknak az IBS Színpadon!

Ha valaki nem ismerné a BonBon Matinét, ez egy olyan 15 éve létező kulturális programsorozat, melynek célja a kortárs és klasszikus kultúra megismertetése és megkedveltetése a gyerekekkel, elsősorban zenei produkciókon keresztül.

Műsorai mindig interaktívak, a gyerekekkel való közös játékon alapulnak. Vezetője a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója, a zenei ismeretterjesztés egyik legelismertebb hazai képviselője: Lukácsházi Győző.

A hat alkalomból álló hangversenysorozat célja, hogy a gyerekekkel már egészen korán megkedveltesse a zene világát, megpróbálva olyan alapokat adni számukra, amelyet felhasználva a későbbiek során hangverseny-látogató és kultúraszerető emberekké válnak. Hogy Kodályt idézzük: „Zene nélkül nincs teljes ember... Jó mérnök, vegyész stb. lehet valaki, ha tizenöt éves koráig rá sem gondol. De zeneértő nem lehet, ha hatéves korában (s játékosan még előbb) nem kezdik rendszeresen nyitogatni-gyakorolni a fülét... A zene ügye az általános iskolában nem is a zene ügye elsősorban. Közönségnevelés=közösségnevelés.”

Szombatonként 11 órától két bérlet is várja a zenekedvelő gyerekeket és szüleiket. A Fesztivál bérletben hallható-látható lesz Gryllus Vilmos, a Kaláka, a Kolompos Zenekar, valamint egy Magyarországon egészen egyedülálló árnyjáték, a Koldus és Királyfi. A Mese bérletben pedig olyan klasszikus zenés mesejátékok hangoznak el, mint a Péter és a Farkas, a Diótörő, a Lúdanyó meséi, vagy a Brémai muzsikusok.

Az előadásokról bővebb információ: www.bonbonmatine.hu

Az előadások helyszíne: IBS Színpad, 1021, Bp., Tárogató út 2-4.

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó