AjánlóProgram

Vasutas Hétvége a Skanzenben

A hétvégi programra nem csak családokat, hanem a vonat és vasút rajongóit is várják.

A MÁV Nosztalgia Mozdonymakett-kiállítással, a Vasúti Lámpamúzeum pedig minitárlatával lesz jelen. Persze sor kerül a vasutassapka, indítótábla, vasutassíp-készítésére, és nem marad el a sorompókezelés és váltóállítás sem, melyre a helyszínen kell jelentkezni. A Skanzen Vonaton magunk is szembe találkozunk a századforduló utazó közönségével, így a piacra igyekvő gombaárussal, az előadásra érkező színésznővel, a tanfelügyelőségre utazó tanítóval.

A családi vetélkedő keretében például fahasábokat kell talicskázni a mozdony fűtésének biztosításához, vagy egy vasúti resti asztalát kell megteríteni a kirakott eszközök és ételek közül választva. A vásárban vasutas ruhába öltözötten megkérhetjük a vásári fényképészt, hogy fotón örökítse meg élményeinket.

A kihagyhatatlan tárlatvezetések szinte óránként indulnak a vasútállomásról. 10:15 és 14:15 a Skanzen Vonaton Valkai Csaba vasúti reszortos, a Skanzen Vonat restaurátora a motorkocsi és annak felújítási tapasztalatairól és élményeiről mesél. 11:00, 13:00, 15:00 órakor pedig a Vasút fénykora – a vidék modernizációja című időszaki kiállítást mutatja be dr. Sári Zsolt és Szőke Judit.

A vasútállomáson a térzenét a Váci Ifjúsági Fúvószenekar és a Kunszentmártoni Fúvószenekar biztosítja. A hagyományos restik menüjét (májgaluska leves, serpenyős rostélyos, székelygulyás, fánk házi baracklekvárral, bécsi szeletes szendvicset sörrel, málna szörppel) a Skanzen Restiben és a Jászárokszállási Fogadóban kínáljuk.

Részletes program a www.skanzen.hu oldalon található. A programok 2011. május 28-29-én, szombat és vasárnapi napokon, reggel 9-től délután 5 óráig tartanak.
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás