Ajánló

„Segítség, kamaszodik a gyermekem!” – Hogyan ne menjünk egymás agyára?

Akinek ez a mondat már hagyta el a száját, vagy egynél többször jutott már az eszébe, annak ajánlott, hogy mielőbb kézbe vegye a Kamaszmentőt.

Gyarmati Katalin: Kamaszmentő - Hogyan ne menjünk egymás agyára

A kamaszkor egy igencsak hajmeresztő szakasz a gyerek és a szüleik életében is, de a jó hír az, hogy átvészelhető, még akár ép ésszel és ép lélekkel is. Hogyan? Ehhez ad igen hasznos iránytűt könyvében a Kamaszmentő szerzője, Gyarmati Katalin, aki saját gyakorlatából vett történetekből válogatta össze azokat a hiteles élethelyzeteket, melyekben feltárja és bemutatja a szülők és gyermekek lelkét, gondolkodásmódját, és segít a néha már kibékíthetetlennek tűnő ellentétek feloldásában.

Gyarmati Katalin: Kamaszmentő

Mire gyerekünkkel eltelik közösen töltött 12-13 év, már túléltük együtt a dackorszakot, az önállósodás első lépéseit, az iskolakezdést, a tanárok elvárásait, szóval joggal érezzük úgy, hogy tudunk már valamit a szülőségről. De vigyázzunk, ha kamaszgyerekkel szállunk vitába, az évek alatt megszerzett rutinunk hamar kevésnek találtatik! A Kamaszmentő ilyen helyzetben lehet hasznos útmutató szülőknek, pedagógusoknak, és a való életből vett, a mindennapokban is jól használható praktikus tanácsokkal látja el magukat a kamaszokat is, hogy könnyebben tudjunk eligazodni a lélek bonyolult útvesztőjében. Ezt a könyvet olvasva sokkal könnyebbnek láthatjuk a kamasz-szülő-pedagógus háromszög konfliktusait, és elhisszük, hogy – ha nem is varázsütésre –, de kitartó, közös munkával orvosolhatók a bajok.

A szerzőről:

Gyarmati KatalinGyarmati Katalin mediátorként a civil életben is problémák megoldásában segít a hozzá fordulóknak, mindig kutatva-keresve a felek számára legjobb megoldást. Korábban foglalkozott középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekekkel, majd dolgozott több gimnáziumban is gyermekvédelmi szakemberként, később családgondozóként. Munkája során a mediátor szakmán belül mindezeket a tapasztalatokat kamatoztatja nap mint nap.

 

A Kamaszmentő most kedvezményesen rendelhető meg a Tea Kiadó honlapján.

Gyarmati Katalin: Kamaszmentő – Hogy ne menjünk egymás agyára?, Tea Kiadó, 2016.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás