Cikkek

Toot-Toot Kisautók Tűzállomás a Vtech-től

Jó nagy dobozt tettem a fiúk elé. Nem is kellett semmit mondanom, egyből tudták, hogy mi lapul benne: autók, színes épület, híd, torony – máris nyert ügyünk volt.

 

A négyévesem - látva a dobozon lévő kisfiút - mondjuk megjegyezte, hogy ez babás játék, mert valóban egy náluk kisebb kisfiú látható a képen, de ettől függetlenül türelmetlenül várta, hogy kinyissam a dobozt.

A dobozban a tűzoltóállomás elemei találhatóak, darabokra szedve és egy nagy matricás gyűjtemény, amellyel még inkább díszíteni lehet majd a kész építményt, valamint két kisautó: egy mentőautó és egy tűzoltóautó. A fiúk egyből leosztották, ki-melyikkel játszik, vita nincs.

  Útmutatót is találtunk az összerakáshoz, de valójában nem szükséges, hiszen a nagy dobozt nézve, mindössze pár percbe tellett, mire együtt megépítettük az építményt. Az elemek masszívak, az összepattintásnál kell némi erő, de cserébe stabilan álló épületet kapunk. Gyorsan ment az építkezés, nagyon célszerű, hogy nem tart órákig az összeszerelés és addig nem csügged a lelkesedés.
 

A játék menete:

A nagy tűzoltóépület elég összetett: van benne lift, szerpentines lehajtó, pörgő-forgó tűzoltórúd, vészcsengő stb., tehát interaktív az egész szerkezet. Tartozik hozzá 2 jármű, amelyek zenélnek, villognak, énekelnek, azaz mindent tudnak, amivel egy gyermek figyelmét leköthetik, és amivel egy szülő idegeit felborzolhatják smiley Ám a gyártók erre is gondoltak és a hangok kikapcsolhatóak, sőt, egy idő után maguk is elhallgatnak smiley.

A gyártó 1-5 év közöttieknek ajánlja. Az én fiaim 6 illetve 4,5 évesek, de ők is tökéletesen eljátszottak vele. Sőt, másnap is elővették és hosszú ideig lefoglalták magukat. Persze valóban a jelölt korú kisfiúknak a legmegfelelőbb játék, épp testhezálló méretű, jól fogható autókat tartalmaz és egyetlen veszélyes apró darabkája nincs.

 
Címkék: cikkek

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó