Család

A gyereknevelés 100 szabálya

Érdekes, kellemes, olvasmányos könyv, mellyel bátran meglephetjük gyermekes barátainkat, nem lesz belőle sértődés. De ha elbizonytalanodnánk, magunknak is találhatunk benne egy-egy jó tippet...

Tőled is függ, milyen felnőtt lesz - olvashatjuk az alcímben.

S bár célszerű óvatosan bánni a szabálysoroló könyvekkel, hiszen minden gyerek más, és így mindegyiknél más dolgok, praktikák válnak be, Richard Templar könyvét mégis nagy élvezettel forgathatjuk. Mert Templar ugyan tényleg határozottan képviseli gyermeknevelési nézeteit, de teszi ezt úgy, hogy nem ítéli meg azokat, akik másképp gondolkoznak, mint ő. Sőt, önmagával szemben is fenntartja a tévedés lehetőségét.

Szabályai, amelyeket inkább jó tanácsoknak vagy tippeknek titulálhatunk, egyszerűek, követhetőek, és továbbgondolásra érdemesek. Külön érdekessége a könyvnek, hogy nemcsak iskolás és kamaszkorú gyermekekig követi a szülő-gyermek kapcsolat fejlődését, viszontagságait, hanem külön fejezetet szentel annak a furcsa és méltatlanul mellőzött kapcsolati szakasznak is, mikor a gyerek már felnőtt, a szülő meg esetleg már nagyszülő.

A könyv a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás