Család

A lecke, amelyet sosem akarunk így megtanulni: a nő, aki három gyermekét vesztette el

Nagyon ritkán szoktunk amerikai talk show-k ból átvett történetekkel untatni a látogatóinkat. Ez a szomorú történet azonban mindenkit megállíthat egy pillanatra, hogy e megtorpanás alatt elgondolkodjék azon, hogy vajon mi is az igazán fontos az életben.

2011 karácsonyának előestéje – képeslapra kívánkozó idill Madonna Badger, a háromgyermekes reklámügynökség-tulajdonos számára. Három lánya – a 9 éves Lily és a 7 éves ikrek, Sarah és Grace a connecticuti házat díszítik. Badger édesanyja, Pauline almás pitét süt. Apja, Lomer jókedvűen tér haza, hiszen álmai állását tudhatja magáénak: Mikulás egy manhattani áruházban.

Órákkal később azonban már nyoma sincs a boldogságnak...

December 25-én kora reggel tűz pusztít a házban: az asszony szülei és lányai életüket vesztik a lángokban.

Három évvel a  tragédia után Badger elfogadta Oprah meghívását, és megjelent a showműsorában, hogy megossza a nagyközönséggel annak a fájdalmas spirituális útnak a tanulságát, amely attól a szörnyűséges reggeltől egészen idáig vezetett, s amely nem más, mint az a banálisnak tűnő igazság, hogy nincs fontosabb dolog a világon a szeretetnél

"Bárcsak tudtam volna akkor, amit most már tudok.. – nyilatkozta könnyek között.– Amikor például annyira aggódtam az egészségük miatt, hogy csak bioélelmiszereket vásároltam... Vagy amikor azon gyötrődtem, hogy  jó iskolába kerüljenek...  Vagy amikor azt gondoltam, hogy a munkám annyira fontos, és a szorító határidők miatt sokáig bent maradtam a munkahelyemen... Vagy amikor kihagytam Grace koncertjét, mert elutaztam... Bárcsak tudtam volna..."

– Jelen lenni a dolgokban – segítette ki a műsorvezető az elfúló hangú anyát...

– Igen ...– tette hozá az – a biokaja meg a többi nem számít...

A videó itt látható

A választ – MI A FONTOS? – pedig magunkban kell keresni, áttekintve azt, mi mindennel vagyunk képesek nap mint nap törődni a gyerekünkkel kapcsolatban, és mi mindennel nem...

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás