Család

A tanárnők esetében a legsikeresebb a lombikprogram: a hosszú nyári szünetek miatt!

A tanárnők hatszor nagyobb eséllyel esnek át sikeres beültetésen, mint a hasonló munkakörben tevékenykedők. Ennek oka a szakértők szerint az, hogy a hosszú nyári szünetek idején elkerüli őket a stressz, és orvoshoz is gyakrabban tudnak járni.

Míg a pedagógusok számítanak a leginkább szerencsésnek, a banki dolgozók a leginkább pechesek: ők 60 százalékkal kisebb eséllyel lesznek várandósak, mint a hasonló bevételű és végzettségű nőtársaik.

„A tanárnők hatszor nagyobb arányban sikeresek, mint a hasonló korú, etnikai hátterű, bevételű és lakóhelyű nők. Az értékesítés, a marketing és a PR területén dolgozók esetében kétszeres az arány, míg a bankárok és a szoftverfejlesztők lényegesen nehezebben esnek teherbe” – mondja Jacob Anderson, a Fertility IQ nevű weboldal tulajdonosa.

A bankárok nehézségei részben érthetetlenek, hiszen a magas jövedelmű nők esetében valószínűbb a sikeres IVF, de úgy látszik, a stressz különösen rossz hatással van a termékenységükre, míg a tanárnők a hosszabb iskolai szünetek alkalmával alaposan kipihenhetik maguknak, és ez petesejtjeiknek is jót tesz.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: család, életmód

Kölöknet hozzászólás

aláírás