CsaládCsaládi szerepekGyerek

Anya-lánya történeteket várnak a Terézanyu pályázatra

Az anya-lánya kapcsolatban rejlő feszültségekről vallhatnak őszintén a Terézanyu pályázatra nevezők, akiknek írásait május 1-ig várják a szervezők.

Negyedik éve hirdeti meg Rácz Zsuzsa írónő a Terézanyu pályázatot. Az idén őszinte írásokat várnak az érdeklődőktől anyjukkal és lányukkal való kapcsolatukról, illetve arról, hogy mennyire határozza meg életüket az anyjuktól kapott minta. 

A pályázat célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése.

A kezdeményezés fókuszába minden évben egy tabutéma kerül, arra ösztönözve a résztvevőket, hogy őszintén és kendőzetlenül írjanak tapasztalataikról, érzéseikről, ezzel is támogatva a témáról való párbeszéd elindulását.

Rácz Zsuzsa író szerint ebben az évben igazi darázsfészekbe nyúlnak, hiszen az édesanyától kapott minta a nők egész életét meghatározza, különös tekintettel a saját gyermekükhöz való viszonyukra. "Erről ritkán beszélünk nyíltan, mint ahogy arról is, hogy a bensőséges anya-lánya kapcsolat kialakításához gyakran feszültségekkel teli út vezet" - mutatott rá az író.

A szervezők úgy látják, a kezdeményezésre azért van szükség, mert a mai nőknek irreális elvárásoknak kell megfelelniük és az elmúlt évek tapasztalati alapján elmondható, hogy nagyon sokan éreznek lelkiismeret-furdalást azért, mert nem tudnak ezeknek eleget tenni.

A pályázatokat elbíráló zsűriben több lányos anya foglal helyet, mint például Dobó Kata színésznő, Jordán Adél színésznő, Lázár Kati színésznő és Rácz Zsuzsa írónő.

A legfeljebb 5000 karakteres, egyes szám első személyben íródott munkákat a pályázat honlapján keresztül tölthetik fel a pályázók május 1-jéig.

A szervezők a "négykezeseket" is várják, amelyekben anya és lánya együtt írják le történeteiket.

További információk és nevezés feltételei az alábbi linken olvashatók.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás