CsaládCsaládi szerepekGyerek

Eltűnt gyerekek a tejesdobozokon

2011. május 25. az Eltűnt Gyermekek Világnapja. Azoké, akiknek egyik napról a másikra nyomuk veszett, és szüleik, testvéreik azóta is minden nap abban reménykednek: talán ma hazatér! Még akkor is, mikor esetleg már nem írnak az esetről az újságok, nem számolnak be róla a híradók. Örökké.

Amerikai filmekben már sokszor láthattunk hasonlót, de végre itthon is van rá példa: tejesdobozokra kerültek az eltűnt gyerekek! Egész pontosan négy, évek óta eltűnt gyerek képe került rá négyszázezer tejesdobozra egy hazánkban eddig páratlan összefogásban - az Alföldi Tej, a Crystal International Kft, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság jóvoltából. A kezdeményezéshez számos civil szervezet is csatlakozott.


MTI Fotó: Kallos Bea

Az akcióban, amely az 1000 Lámpás Éjszakája elnevezésű kampány része, december 31-ig lesznek láthatóak a négy fiatal, Till Tamás, Strehó Gergő, Ackermann Dávid és Gödöllei Dominika képei és adatai. Az eltűnt gyerekeket családtagjaik évek óta hiába várják haza.

2001 óta tartják minden év május 25-én a nemzetközi eltűnt gyerekek napját, melyet a nefelejcs virág szimbolizál - írja az MTI. Ez a nap a megemlékezésé és az együttérzésé azzal a 8 millió családdal világszerte, akiknek családjából eltűnt gyermek. Az idei világnap egybeesik a Missing Children Europe tizedik évfordulójával.

1000 lámpás éjszakája

"Az 1000 lámpás éjszakája elnevezésű kampány és program egy civil kezdeményezés, amely az Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódik. A több, mint 3 évtizedes múlttal rendelkező világnapot pedig - sajnos - egy amerikai kisfiú eltűnésének emlékére hozták létre.
....Magyarországon tavaly, vagyis 2010-ben több, mint 10.000 fiatalkorú eltűnését jelentették be! Három évvel korábban ez a szám meghaladta a 11.000-t, vagyis egy kisebb város lakosságának megfelelő gyerek "veszett" el! 100 fiatalkorú pedig nyomtalanul tűnt el!" (Részletek az 1000 Lámpás Éjszakája honlapjáról)

2011. május 25-én a Városligetben 14-22 óráig rendezvénnyel emlékeznek az eltűnt gyermekekre.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás