CsaládÉletszakaszokKisiskolás

Időben az iskolába!

Ha a reggeli késés nálatok mindennapos, akkor itt az idő elolvasnod pár tippet, hogyan változtass ezen.

  • Gyermekednek legalább 10-11 óra éjjeli alvása van szüksége, ha még általános iskolás. Ha hamarabb lefekteted, az nagy eséllyel segít abban, hogy reggel könnyebben felkeljen és az iskolában is jobban tudjon teljesíteni. Semmiképpen se engedd este a TV elé, inkább olvass neki mesét vagy hallgassatok klasszikus zenét, hogy könnyebben elaludjon.
     
  • A reggeli késések egyik oka lehet az is, hogy a gyerek ódzkodik attól, hogy bemenjen az iskolába. Kérdezd meg tőle, hogy van-e vajon ennek valami konkrét oka? Esetleg csúfolják vagy piszkálják az osztálytársai? Vagy az egyik tanárral kapcsolatban volt kellemetlen élménye? Ez lehet például a hátterében annak, ha nem akar kikelni az ágyból.

  • Ajánlj fel valamit, ami megéri neki az erőfeszítést. Ha reggel időben felöltözik és megmossa a fogát, akkor délután majd az állatkert felé kerültök a kocsival vagy elmentek biciklizni. Édességgel viszont ne kecsegtesd, a rendszeres jutalomfánk vagy süti alaposan alááshatja a gyerek egészségét, nem beszélve arról, hogy egy idő után előfordulhat, hogy teljesen hatástalanná válik.
     
  • Próbáljátok ki a reggeli zuhanyt, általában hatékonyan ébreszt.
  • Légy szigorú minden reggel! Gyermekednek meg kell értenie, hogy az iskolába járás nem egy opcionális lehetőség, hanem kötelesség! Ezzel szemben engedd meg neki, hogy ő válassza ki a cipőt vagy a ruhát aznapra.
Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás