Család

Fél tucat tipp esőnapokra szülőknek

Napok óta esik, hideg van, és nem tudhatjuk, hogy még hány ilyen szürke nap vár ránk megtörve a nyári kánikulát. Ilyenkor kültéri program nem jöhet szóba; ha kisgyerekünk van, kreatívnak kell lenni, hogy lefoglaljuk az energiáikat és valljuk be, ez nem is olyan egyszerű.A JimJam összeállított egy a tökéletes esőnapi menetrendet, amit gyerek és szülő is élvezni fog.

1. Reggeli pizsamában

A rohanó hétköznapokban kevés család reggelizik együtt, ilyenkor viszont adjuk meg a módját és csapjunk egy nagy közös reggelit. Készítsünk valami finomat, nem muszáj bonyolultnak lennie, és akár a gyerekek is segíthetnek. Pro tipp: ha nem akarjuk, hogy a segítő kezek hatalmas rumlit hagyjanak maguk körül, a kicsikre csak az utolsó simításokat hagyjuk. Jó, ha a reggeli után a konyha takarításába is bevonjuk őket, hogy megtanulják, ez is hozzátartozik a főzőcskézéshez.

2. Csak ma, csak Önöknek!

Szedjük össze a bábokat, plüssállatokat és készítsünk előadást közösen! Ha a gyerekek már nagyobbak, hagyjuk rájuk a műsorkészítést. Adjunk nekik egy órát, mondjuk meg, hogy ez az ő feladatuk, nekünk legyen meglepetés. Áruljuk el azt is, hogy a belépőjegy árát nálunk édességben mérik, így lelkesebben fogadják majd a kihívást.

3. Piknik a szoba közepén

Öltözzünk fel, úgy mintha piknikezni mennénk, készítsünk szendvicseket és kiránduljunk a lakás legnagyobb szabad „fennsíkjára”. Terítsünk ki egy méretes kockás terítőt a földre, így morzsás sem lesz a parketta. Ebéd? Pipa! Mosogatás? Pipa!

4. Készítsünk hasznos holmikat

Eljött a DIY ideje! A gyurmázás jópofa dolog, de még jobb, ha valami olyan dolgot készítünk, amit használni is lehet. Egy kis kézügyességgel csinálhatunk dekoratív tárolókat a gyerekszobába, vagy új cipőtartót az előszobába. Textilfestékkel újra divatossá tehetünk ruhadarabokat, amit a gyerek szívesen fog hordani. Az interneten számtalan szuper DIY ötletet találunk, ragadjunk ecsetet és hajrá!

5. A mese varázsa

Délutánra végre elfáradnak kicsit a gyerekek és mi magunk is csak egy kis pihenőre vágyunk. Egyedül. Ilyenkor jöhet egy kis mesenézés. Ügyeljünk rá, hogy a gyerekek építő, értékes műsorokat nézzenek. Míg megy a mese, mi is szusszanhatunk egyet, vagy gyorsan elintézhetünk pár halaszthatatlan tennivalót.

6. Elő a zseblámpákkal!

Jó móka a bunkerépítés és még jobb sötétben játszani. Nem kell megvárnunk, míg lemegy a nap, amint elkészült a „paplan-palota” a gyerekszobában, sötétítsünk el és kapcsoljuk le a lámpát. Hagyjuk, hogy a gyerekek csak a zseblámpájukkal világítsanak, garantált az önfeledt nevetés.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás