Életmód

4+1 ötlet partijátékok szülinapra

A gyerekek imádják a házibulikat: kis szervezéssel, néhány vicces játékötlettel nagy örömet szerezhetünk nekik! Ma már nagy divat elvinni valahová játszóházba, gyorsétterembe, vagy lézercsatázni a szülinapra hivatalos gyerkőcöket, de valljuk be, anyagilag nem járunk jobban, mintha az ünnepelt otthon fogadja a vendégeit. Rákészülés persze kell, de ha a szülő a játékmester szerepét választja, ő is együtt szórakozhat, nevethet, mókázhat a gyerekekkel, amire egyébként annyira kevés a lehetőség!

Partijátékok szülinapra

 

 

    

Nagy móka, és aranyos meglepetés, ha megengedjük a kis vendégeknek, hogy ők végezzék el az utolsó simításokat a szülinapi tortán. Nem kell bonyolult díszítés, elég egy krémmel megkent torta, amelyre kis csokigolyókat, vagy cukorgyöngyöket ragaszthatnak a gyerekek. A ragasztó tojáshabból, vagy olvasztott csokiból készülhet. A közös díszítésnél csak egy jobb van, ha közösen falhatják be az édes meglepetést!

     

A Twister nagy klasszikus, egy fehér lepedőre 4 fajta színből egy sorba 6-6 pöttyöt felfestve házilag is hamar elkészíthető. A játék lényege, hogy sorban minden játékosnak kisorsolunk egy-egy végtagot (bal kéz, vagy jobb láb), amit a kisorsolt színű korongra kell helyezni. Egymáson és egymás alatt átnyúlva, egymásba gabalyodva kell talpon, vagy kézen maradni. Aki elesik, vagy nem tudja lerakni tenyerét, talpát, az kiesik.

 
     
 

A parti kezdetén adhatunk kézműves feladatot: hajtogassunk, rajzoljunk vagy ragasztgassunk közösen. Az alapötletet mi is megadhatjuk: ha mondjuk a szülinapos kedvence a póniló, előre lefénymásolt lovacska-rajzot adhatunk mindenkinek, és a rajzot tetszés szerint kiszínezhetik, csillámporral, színes gyöngyökkel, sőt szalagokkal is nagyon szívesen feldíszítik majd a gyerekek. A kész alkotásokat nekiajándékozhatják az ünnepeltnek, vagy hazavihetik emlékbe. 

     
A  párnacsata a legőrültebb gyerekjáték, de a legnagyobb kedvenc. Ha engedjük, szuperszülők leszünk a csemeténk szemében, de érthető, hogy csak kevesen vállalkoznak rá: teljesen felpörögnek vadul dobálózó csemetéink. Mindent, ami mozdítható, és sajnálnánk, ha leesne-összetörne, pakoljunk el biztos helyre, és hagyjuk, hogy kifulladásig dobálózzanak. Utána nagy pohár frissítővel, üdítővel kínáljuk a megfáradt játékosokat.   Párnacsata
 

+1 ötlet

A nagymama elszunyókált a karosszékében, kezében egy tálca sütivel. Ha elég gyorsak és csendesek vagyunk, elcsenhetjük tőle a nassolnivalókat. Csak fel ne ébresszük!​

Röviden, tömören ez a Szundi Nagyi játék lényege, ami remek partijáték, ha kacagó gyerekeket szeretnénk látni az asztal körül. Keresd a Játéknet kínálatában!

A nagymamát hátra kell húzni a foteljában, így becsukódik a szeme, azaz elalszik. Egy kis kiegészítő kellék segítségével pörgetni kell ahhoz, hogy megtudjuk, mi a teendő: mennyire legyünk zajosak, vagy, hogy elvegyünk-e a tálcán lévő sütiből vagy visszarakjunk, és várjuk izgatottan, mit hoz a sors: felébred-e a nagymama, hogy mindenkire a frászt hozza, amikor kirepül a szájából a fogsora. A játék pörgős, rövid az időtartama, egy menet maximum 1 perc.

A cikk megjelenését a JátékNet.hu webáruház támogatta

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó