Életmód

Gyermeked énekes szeretne lenni? Így támogathatod!

Egyre több gyermek álmodozik arról, hogy egyszer nagy énekes lesz belőle és fent állhat a színpadon. Ez természetesen egy csodálatos cél, de fontos, hogy szülőként támogasd is ebben. A zenei pályára való felkészüléshez most hoztunk pár tippet.

 

Figyeld meg, hogy mely dolgok érdeklik leginkább

Az első lépés az, hogy nézd meg mennyire elkötelezett a gyermeked a zenélés iránt. Ha gyakran énekel akkor figyeld meg, hogy milyen dalokat választ és azok éneklésében mekkora örömét leli, hiszen ezen az úton kell őt továbbra is kísérned és támogatnod.

Keress egy zenetanárt

Nagyon fontos, hogy megtaláld neki azt az oktatót, aki segítheti őt a fejlődésben. Keressétek meg a helyi zeneiskolát vagy fusd végig az éppen aktuális helyi hirdetéseket. Ma Magyarországon nagyon sokan vállalnak magánoktatást. Olyan szakembert válasszatok ki közösen, aki szimpatikus gyermekednek és megfelelő tapasztalattal rendelkezik a gyermekek oktatásában. Ő segíteni fog az énektechnika fejlesztésében és segítséget nyújt abban is, hogy a színpadon magabiztosan mozogjon.

Járjatok el rendszeresen fellépésekre

Bátorítsd őt arra, hogy járjon el fellépésekre, hiszen így fog megfelelő rutinra szert tenni. Vegyen részt az összes lehetséges iskolai vagy akár helyi kulturális eseményen, induljon el tehetségkutató versenyeken. Ezek a lehetőségek remek alkalmat teremtenek arra, hogy közelebbről is megismerkedjen a zenei világgal.

Vezessétek be a rendszeres gyakorlást

A gyakorlás legyen rutinszerű, hiszen így segítheted számára kialakítani a rutint és ez segíteni fogja őt a fejlődésben. Legyenek rendszeres napok és pontos időpontok, sőt a gyakorlás időtartamát is együtt alakítsátok ki. Egy csendes és kényelmes helyet válasszatok ki otthon, ami csak az ő számára lesz fenntartva.

Vásárold meg neki a szükséges felszerelést

Amikor már látszik, hogy kitartóan ragaszkodik az énekléshez, akkor együtt vásároljátok meg a szükséges felszerelést. Hangszerbolt Budapest több pontján is található, de vidéken is számos lehetőségetek nyílik a vásárlásra. Törekedjetek arra, hogy jó minőségű mikrofont vásároljatok, hiszen akkor bizonyára örömét leli majd az éneklésben. Egy Shure mikrofon tökéletes választás lesz.

Tartsd fent számára az egyensúlyt

Ne felejtsd el, hogy ő még mindig gyerek és szüksége van az éneklésen felül más szabadidős tevékenységekre is. A barátokra és a pihenésre is szánjatok kellő időt, hiszen ahogy a felnőtt énekes esetében, úgy nála is gyorsan bekövetkezhet a kiégés.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: Életmód

Kölöknet hozzászólás

aláírás