Legfinomabb melegszendvicskrémek házilag – gyors, egyszerű receptek a családnak
Ahány család, annyiféleképpen készülhet a melegszendvics, amit a gyerek általában a sok reszelt sajt és a ketchup íze miatt nagyon kedvelnek.
Mindegy, hogy a nyitott vagy a zárt melegszendvicset kedvelitek jobban, az alábbi receptek mindkettőbe beleillenek. Néhány bevált melegszendvicskrém receptet hoztunk arra az esetre, ha suli után nem akarunk hosszas főzésbe bonyolódni, de a családot mégis gyorsan jól akarjuk lakatni. Az arányokat ízlés szerint állítsuk be, a recepteket továbbgondolni ér!
Melegszendvicskrémek házilag
1. Bármilyen friss fűszernövénnyel működik: Tejföl, maradék darált hús, fokhagyma péppé zúzva, snidling, só, bors, reszelt sajt.
2. A tejföl miatt lágy, krémes lesz: Vaj, tejföl, csirkemell sonka felvágott felkockázva, kaliforniai paprika apró kockákra vágva, fűszerpaprika, só, reszelt sajt.
3. Retró ízvilágba hajló szendvicskrém: Jó minőségű konzerv löncshús, tejföl, bors, fűszerpaprika, lilahagyma, mustár, örölt kömény, reszelt sajt.
4. Vannak, akik csak erre esküsznek: Kenőmájas, vaj, keményre főtt tojás kockára vágva, lila hagyma reszelve, só, bors, fokhagyma péppé zúzva, kaliforniai paprika apróra kockázva, piros arany, reszelt sajt.
5. Nem mindegy, hogy mennyi sonkával készítjük: Jó minőségű sonka felkockázva, vaj, főtt tojás felkockázva, paradicsom, lila hagyma, piros arany, só, bors, reszelt sajt.
6. Olaszos ízvilág: Vaj, ketchup, friss oregano, kaliforniai paprika, kukorica, só, bors, reszelt sajt.
7. Hagyományosabb jellegű: Jó minőségű Soproni felvágott darálva, tejföl, ketchup, reszelt sajt.
8. Vegetáriánus változat: Reszelt sárgarépa, reszelt füstölt sajt, fokhagyma, majonéz, friss snidling, friss oregano, friss koriander, só, bors, reszelt sajt.
9. Magyaros-krémes jelleg: Camping sajt, magyaros vagdalt konzerv, kolbászdarabkák, reszelt sajt.
10. Ha imádjátok a füstölt ízeket: Camping sajt, tejföl, pirított baconkocka, snidling, füstölt reszelt sajt.
11. A retrót nem lehet megunni: Jó minőségű Olasz felvágott, tejföl, camping sajt, keményre főtt tojás felkockázva, ketchup, mustár, só, bors, reszelt sajt.
12. Ínyenceknek: Füstölt tarja felkockázva, natúr krémsajt, tejföl, só, bors, piros arany, füstölt sajt, lila hagyma felkockázva, reszelt sajt.
13. Bármilyen halkonzervvel működik: Tonhalkonzerv, mustár, lila hagyma, paradicsom felkockázva, oregano, bazsalikom, só, bors, reszelt sajt.
14. Franciás jellegű: Besamel mártás, sonka, só, bors, szerecsendió, reszelt füstölt sajt.
.
15. Grill party maradékát is lehet hasznosítani: Sült padlizsán húsa, paradicsom felkockázva, só, bors, mustár, fokhagyma péppé zúzva, zsemlemorzsa, fetasajt.
16. Darált hús rajongóknak: Darált hús készre sütve, só, bors, fokhagyma, hagyma, besamel mártás, ketchup, mustár, reszelt sajt.
17. Mentás zöldborsókrém, vegák figyelem: 30dkg zöldborsó készre főzve, átpasszírozva, zúzott fokhagyma, só, bors, friss koriander, friss menta, olívaolaj, reszelt sajt.
Várjuk a te receptedet is a szerkeszto@koloknet.hu emailcimre, vagy a poszt alá.
Tippek az elkészítéshez – próbáld ki!
1# Használhatunk krumplinyomót, botturmixot, villát, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a melegszendvicskrémet homogénné varázsolni.
2# Felvágottak, löncshúsok esetén már nem biztos, hogy kell sózni a krémet, mert azok eleve sósak.
3# Ha főtt tojást is teszünk a krémbe, teltebb lesz az íze, krémesebb az állaga. Ha kevésbé kenhető a krém, olívaolajjal bármikor felturbózható.
4# Gyerekeknél jó minőségű, friss alapanyagokból dolgozzunk, a félkész élelmiszerek, konzervek, felvágottak felhasználását minimalizáljuk, fűszerezésre, túlzott sózásra, ételérzékenységre ügyeljünk, vegyük figyelembe a dietetikus szakemberek életkori ajánlásait.
Fotó: 123RF