ÉletmódEgészség

5 kihagyhatatlan kirándulóhely, ahol izgalmas nyári tubbing pályán csúszhattok a gyerekkel!

Szerettek kirándulni, túrázni, erdőbe járni? Szeretitek a vidámságot, a pörgést? Akkor nagyszerű kikapcsolódást ajánlunk az egész családnak: hófánkozásra fel! Mutatjuk a legjobb hazai hófánk pályákat, amik tavasszal és nyáron is üzemelnek.

Te tudod, hogy mi az a summer tubing, másnéven nyári hófánk? Még nem? Akkor ideje megismerned a gyerekek nagy kedvencét, az óriásfánkot! A hófánkozás ugyanis elképesztően hatalmas móka már óvodás kortól kezdve. Sőt, az apukák néha jobban élvezik az amerikai fánk formában történő izgalmas lecsúszást, mint maguk a gyerekek.

Nevével ellentétben, a hófánk nem csak télen és hóban üzemképes, hanem hó nélkül, száraz időben is kiválóan csúszik a speciálisan erre a célra kialakított műanyag tubing-pályán.

Egyszerűen csak beültök a kisgyerekkel közösen a fánk közepébe (ne aggódj, a nagyobb gyerekek ügyesen és biztonságosan lecsúsznak egyedül is), és miközben nevetve sikoltoztok lefelé száguldva, próbáljátok valahogyan visszaszorítani a zsigereitekben szétárdó adrenalin löketet.

Az eszközt egy speciális, szappanszerű csúszós anyaggal kenik be a pálya tetején, és ahogy csúsztok lefelé, a hófánk ide-oda pörög, irányíthatatlanná válik, míg ti a legnagyobb biztonságban kapaszkodtok az óriásfánkba, hogy "benne maradjatok".

Szerencsére a legtöbb hazai summer tubing pályán már varázsszőnyeg, azaz mozgójárda is működik, tehát a fárasztó felfelé cipekedést megúsztad, mert az nem része a családi kalandnak.

Mutatjuk azokat a kirándulóhelyeket, ahol tavasszal és nyáron summer tubing pályák működnek, nemkülönben csodálatos erdei környezetben lettek kialakítva, tehát a szuper családi élmény garantált.

1. Benkő Zoltán Szabadidőközpont

H-6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 7.

https://www.szabadidokozpont-kecskemet.hu

A télen-nyáron üzemelő hófánk pálya egyedülálló attrakció a dél-alföldi régióban. A két egyenes pálya mellett a bátrabbakat kanyargós változat is várja. Játszótér és homokozó is található a pályák mellett. Nyitás márciusban.

2. Mecsek Extrém Park Pécs

7628 Pécs-Árpádtető, Mecsextrém Park

http://www.mecsextrem.hu/jatekok/hofank-

A mászófal, játék, csúszda, egész évben üzemelő hófánk pálya egyedülálló attrakció a dél-dunántúli régióban. Két egyenes pályával és a Mecsek vonulataira nyíló csodálatos panorámával várják a családokat. Nyitás márciusban.

3. Sobri Jóska Élménypark

8446 - Kislőd, Vashámor

http://www.bakonyikalandpark.hu/article/hofank

A száguldáshoz 3 pálya áll rendelkezésre.

A pályákat kicsik és nagyok egyaránt biztonságosan használhatják, ugyanakkor a nyári, vizes pálya csak jó úszóknak ajánlott. Nyitás áprilisban.

Fontos, mit isznak a gyerekek! Miért Kubut? A Kubu természetes, rostos nektár, ami friss gyümölcsökből és sárgarépából készül, így a szervezet számára fontos rostokat, vitaminokat és béta-karotint tartalmaz. Minden Kubu termék tartósítószer és mesterséges színezék nélkül készül. Ennek köszönhetően a Kubu az egészséges életmód része lehet, hiszen finom és tápláló is egyben, és jó adag energiát biztosít a gyerekeknek.

4. Sípark Mátraszentistván

3235 Mátraszentimre

https://www.sipark.hu/fooldal

Az étterem-kávézó mellett kialakított 80 méter hosszú műanyag felületű pályát szintén az erre a célra kifejlesztett summer tubing csúszkákkal lehet igénybe venni. A műanyag pálya mellett varázsszőnyeg üzemel. A környék csodálatos, kihagyhatatlan kirándulós élmény gyerekkel.

5. Zemplén Kalandpark

3980 Sátoraljaújhely, Torzsás út 25.

www.zemplenkalandpark.hu

A 3x60 m hosszúságú, kanyargós tubby pálya használata semmilyen tudást nem igényel, mégis biztonsággal pöröghet-foroghat rajta végig gyermek és felnőtt. A csúszást megelőző feljutást mozgójárda biztosítja. A kalandpark rengeteg más élményt, például libegőzést is tartogat. A műanyag tubby pálya nyitása: időjárástól függő, várhatóan áprilisban. Nyitva hétköznapokon is.

A könnyen kezelhető Kubu palackokat a gyerekek bárhová magukkal vihetik, a praktikus sportkupak segítségével a legkisebbek is könnyen tudnak inni belőle!

A Kubu nektárok ötféle ízben kaphatóak: sárgarépa-málna, banán-eper, alma-körte, multivitamin 11 féle vitaminnal, illetve almalé 100%-os gyümölcstartalommal, hozzáadott cukor nélkül.

  

 

A nyitókép: Benkő Zoltán Szabadidőközpont - Kecskemét

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás