Életmód

Gusztustalan fertőzéseket hordozhatnak az új ruhák

Azt gondolnánk, hogy az előre csomagolt ruhanemű nem szorul tisztításra, azonban egy tesztből kiderült: olyan helyeken találunk szennyeződéseket, amire nem is gondolnánk – írja a Pénzcentrum.

Amikor ruhákat veszünk sokan mosás nélkül veszik fel a frissen vásárolt darabokat. Az új ruhákról azt gondolhatjuk, hogy tiszták, azonban a CBS amerikai tévé felmérése szerint a használtruha-boltokban vásárolt ruhadarabok sokszor tisztábbak, mint az újak.

A boltokban vásárolt ruhákat alapvetően tisztán teszik ki a fogasokra, azonban azokat a vevők "piszkolják be". Ez lehet csak egy egyszerű érintés, azonban azzal, hogy felpróbálja valaki az adott ruhadarabot, szinte biztos, hogy baktériumok telepszenek meg azon.  Persze alapvetően nehéz azt elképzelni, hogy egy frissen vásárolt ruhadarabon baktériumok tanyázhatnak, azonban a CBS riportere tesztelte ezt. Pólókat, nadrágokat és cipőket vitt el a laboratóriumba, mindegyikből egy használt és egy új darabot is vizsgáltak; emellett egy bontatlan fehérneműt is teszteltek. Mindkét póló nyaki részén találtak baktériumokat, amelyek hasonlóak voltak, és a nadrágok is egyaránt szennyezettek voltak. A cipők esetében viszont csak az új lábbelinél találtak fertőzést, a használt cipőt ugyanis megtisztították. Az igazán meglepő eredmény viszont az volt, hogy a bontatlan fehérneműn találták a legtöbb baktériumot. Ezek ugyanis zárt csomagolásban érkeznek a boltokba és ott nem is nyitják ki őket. Az is döbbenetes egyébként, hogy nem találtak olyan használt ruhadarabot, ami piszkosabb lett volna, mint az új.

Hogy miként védekezhetünk a  fertőzések ellen, a cikk folytatásából kiderül!

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó