ÉletmódGasztroKözétkeztetés

Nyitott közétkeztetés

Életbe lépett a közbeszerzési törvénynek az a változtatása, melynek révén a helyben termelt terményeket közbeszerzési eljárás nélkül vásárolhatják meg a közétkeztetéssel foglalkozók, így például az iskolai menzák, vagy a szociális étkeztetést végzők. Minderről Nagy Anna kormányszóvivő és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter számolt be egy kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón, a Fejér megyei Mányon.

A kistermelők mostantól korlátozások nélkül szállíthatják terményeiket a helyi közétkeztetéssel foglalkozó intézményeknek, ami mindenkinek jó – fogalmazott Nagy Anna kormányszóvivő. Hozzátette: jó mindez a kistermelőnek, aki így munkát és megélhetést tud biztosítani, jó a fogyasztóknak, mert tudja, hogy ami az asztalára kerül, amit megeszik, az valóban jó minőségű áru és jó az intézményeknek, akik számára megtakarítást eredményez a rendelkezés.

A mányi Hársfadombi Általános Iskolában a vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a törvény változtatása újabb fontos lépés azon az úton, amelynek célja a magyar piac megnyitása a magyar termelők előtt – írja az Orientpress. Rámutatott: mivel korábban nem volt mód arra, hogy a közétkeztetési intézmények közvetlenül vásárolhassák meg a helyi termelők terményeit, a zöldséget, gyümölcsöt, tejet, tojást, mézet, szárított, aszalt termékeket, így a helyben megtermelt zöldség sokszor több száz kilométert utazott, mire az asztalra kerülhetett.
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás