Életmód

Külön testnevelésóra túlsúlyos gyerekeknek?

A túlsúlyos gyerekek számára zavarbaejtő lehet átlagos testsúlyú társaikkal edzeni, ezért egyes vélemények szerint a legjobb, ha külön testnevelés órán vehetnek részt.

A fenti gondolat egy brit önkormányzati képviselőtől származik, aki javasolta, hogy a kövér gyerekek ne a normál testtömeg-indexszel rendelkező diákokkal együtt mozogjanak, hogy ne kelljen alkatuk és mozgásuk nehézkessége miatt szégyenkezniük.

Richard Kemp szerint a túlsúlyos kisdiákok a fogyást követően csatlakozhatnának a többiekhez, addig azonban speciális edzésterv segítségével szabadulnának meg az extra kilóktól. A politikus közben azért is harcol, hogy mielőbb tiltsák be a gyorsételek reklámjait az iskolák közelében, hogy ezzel is csökkentsék a kísértések számát, azonkívül támogatja azt a felvetést is, hogy különadót vessen ki a kormány a cukros üdítőkre, mivel az ilyesfajta intézkedések az elhízás elleni harc fontos pillérei.

“Véleményem szerint két fronton érdemes küzdeni az elhízás ellen. Az egyik a megelőzés, ezért támogatom a hirdetési felületek szigorú szabályozását és a különadókat. A másik front viszont a segítség, márpedig ezt gyerekkorban kell elkezdeni. A külön testnevelésóra segít az elhízott gyerekeknek abban, hogy szégyenérzet nélkül, testre szabott módon sportolhassanak” – mondja Kemp.

Az országszerte nagy vihart kavaró felvetés egy liverpooli konferencián hangzott el, amelynek célja épp az volt, hogy ez elhízás ellen felvegyék a harcot a szakemberek.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó