ÉletmódSzabadidő

7 szuper tó Budapest környékén, ahol babával, kisgyerekkel ideális strandolni!

Szuper gyerekbarát strandokat ajánlunk Budapesthez közeli tópartok mellett. Ezek a strandok kevésbé ismertek, talán mert csak az utóbbi pár évben kerültek felújításra vagy felfedezésre. Ma minden igényt kielégítő, jól felszerelt, tiszta tóparti strandokként ajánljuk őket, ahova bátran kilátogathatunk a gyerekkel.

A kánikulai hőségben a fővárosi strandok zsúfoltságig tele vannak fürdővendégekkel, nehézkesen lehet a babával, kisgyerekkel kényelmes, árnyékos helyet találni. Ráadásul a sok látogató miatt a vízminősége sem mindig kifogástalan. A természetes vizeket éppen emiatt választják előszeretettel a kisgyerekes szülők.

Budapesthez közel több olyan, kevésbé ismert, de annál nagyszerűbb tavacska található, ami nem csak ideális strandterep, hanem ahol az örökmozgó gyerekeinket könnyen lemeríthetjük.

Bánk, Bánki-tó

Távolság Budapesttől: 65 kilométer

Csodálatos környezet várja a családosokat Bánkon, ami a zenei fesztiváljáról ismert leginkább. "Van itt egy falu, amellett egy álmélkodásra méltó tó..." - szól a 19. századi idézet. És valóban így van ez, ma is. Aki ide érkezik, az a nyugalom szigetére érkezik. A tó ugyan nem nagy, mert akár 20 perc alatt körbesétálható, gyerekeknek körbe rollerezhető (a kismotort is se felejtsük otthon, mert bőven ki lesz használva). A tavacska fürdésre kiválóan alkalmas. Egy szerény mini játszótér is helyet kapott, illetve házias kosztot kínáló büfé is található a strand bejáratánál, ahol egy kissé hosszan kell sorban állni ugyan, cserébe viszont friss, ízletes fogásokat kapunk. A Bánki-tó partján lévő kalandparkinkább a nagyobb gyerekek mozgásigényét köti le. Vízi bicikli és csónak kölcsönözhető.

Bánk  Bánk, Bánki-tó

Budakalász, Lupa tó
Távolság Budapesttől: 13 kilométer

 A budapestiek nem hagyták magukat, így évekkel ezelőtt a tiltott tóból végül szuper vízi paradicsom lett. A Lupa karibi tengerparti hangulattal kényezteti a strandolókat, ami kedvez a babával, kisgyerekkel érkezőknek. Kristálytiszta vízzel, fehér homokkal és fantasztikus vízi élményekkel várja a tó kicsiket és nagyokat. Csúszda, vízi élménypark, gyermek beach, gyermekjátszótér és még sok minden más miatt érdemes a családoknak ide látogatni.

 Budakalász, Lupa tó Budakalász, Lupa tó

Domonyvölgy, D-Beach Strand

Távolság Budapesttől: 35 kilométer

Viszonylag fiatal strand Budapest közelében, amit gyerekes szempontok szerint is terveztek. Különleges és egyedi a fürdőhely és a szabadidőpark, ami tengerparti hangulatot idéz. Babáknak, kisgyerekeknek napozósátorral, napernyővel feltétlenül készüljünk. Gyermekeknek 3 éves korig a belépés díjtalan. Budapestről a busz a Stadiontól indul.

  Domonyvölgy, D-Beach Strand Domonyvölgy, D-Beach Strand

Domonyvölgy, D-Beach Strand

Dorog, Palatinus tó

Távolság Budapesttől: 40 kilométer

A tó az egyik legtisztább vizű kistó Magyarországon, emiatt kedvelt annyira kisgyerekes családok körében. A tavat ma horgász-, strand- és búvártóként egyaránt használják. Az egyik részén fövenyes hangos bulistrandot alakítottak ki, amíg a tó másik (az óriáscsúszda felőli végén) családosoknak ideális fürdőszakaszt, ahol kellemes árnyas fák alatt lehet hűsölni. Babák, kisgyerekek számára elkerített homokos pancsoló szakaszt hoztak létre, ahol biztonságban fürdőzhetnek a kicsik. Több büfé, ugrálóvár, egy óriáscsúszda szórakoztatja a legkisebb vendégeket. A strand nyomokban retro elemeket is tartalmaz, talán ezért is érezzük magunkat annyira otthonosan. Játszótere sajnos nincs, viszont óriásit lehet sarazni-homokozni, ezért mindenképpen vigyünk magunkkal homokozó felszerelést.

Dorog, Palatinus tó

Dunavarsány, Rukkel-tó

Távolság Budapesttől: 30 kilométer

Szenzációs gyerekparadicsom, ahova, ha egyszer ellátogatunk a gyerekkel, készüljünk fel rá, mindig ide vágyik majd vissza. A tó vize nyár elején 21 fokos, nyár végén 24 fok körüli. Hatalmas csúszda választék fogadja a gyerekeket: spirálcsúszda, fekete lyuk, kamikaze, hullámcsúszda, twinsurf-kamikaze, bébi-csuszi. Ezentúl leárnyékolt homokozó (ami talán lehetne egy picit nagyobb), fövenyes rész babáknak, kisgyerekeknek, játszótér, nagyobbaknak ugrótorony áll rendelkezésre. Fekvőhelyet bőségesen találunk, főszezonban is kényelmesen el lehet férni, és a büféválaszték szintén széles, bár főszezonban többet kell várni a kiszolgálásra. Összességében kulturált és minden igényt kielégítő fürdőhelyről beszélünk, amit a gyerekek élményekkel teli vízi paradicsomként élnek meg. A tó Taksony és Bugyi között a 6-os kilométerkőnél található, parkolni könnyen lehet.

Dunavarsány, Rukkel-tó  Dunavarsány, Rukkel-tó

Dunavarsány, Rukkel-tó

Gyömrő, Gyömrői Tófürdő

Távolság Budapesttől: 36 kilométer.

Kellemes vízhőfok, isteni finom lángosok és különleges hangulat várja itt a családokat. A többi kistóval eltérően nem retro hangulatot ont magából a hely, hanem sokkal inkább a nosztalgikus 20-30-as évek romantikus világát idézi. Nagyon kedves játszóteret alakítottak ki a strandon; a tó végén található egy szerényebb, ám biztonságos vizes csúszda, amin a kisgyerekek nagyokat kacagva csobbannak a tóba. Csúcsszezonban nehezen lehet árnyékos helyet találni, ezért ha kisgyerekkel érkezünk, akkor napernyőt vagy napozó sátrat mindenképpen vinni kell magunkkal. A fürdő különleges mikroklímával rendelkezik, a tó Gyömrő legmélyebb pontja, ami egy szép erdős park ölel körül - ezáltal szélvédett és nyáron jobban megszorul a meleg.

Gyömrő, Gyömrői Tófürdő Gyömrő, Gyömrői Tófürdő

Gyömrő, Gyömrői Tófürdő


Veresegyház, Veresegyházi tóstrand

Távolság Budapesttől: 31 kilométer.

Romantikus helyszínen, a Malom-tavon várja a frissülni vágyókat a strand (a veresegyházi tórendszer három tóból áll). A fövenyt minden évben friss homokkal újítják meg, ezért babával, kisgyerekkel szerencsés választás lehet. A tóból bólyákkal lekerített részen lehet fürödni, a tó többi része a horgászoké és a kacsáké. A strand a távolsági buszmegállótól nincs messze, a vonatállomás körülbelül 1 kilométerre esik.

Veresegyháza, Veresegyházi tóstrand Veresegyháza, Veresegyházi tóstrand

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás