ÉletmódSzabadidő

Családbarát strandok a Balatonnál 2017! Ezek lettek az idei év legjobb balatoni strandjai!

Ezek a strandok lettek 2017 legjobb balatoni strandjai – mutatjuk a listát! A zsűri a családbarát szolgáltatásokat, a játszóterek színvonalát, árnyékos részek meglétét, a mosdók tisztaságát is értékelte több más szempont mellett. A legjobb balatoni családbarát strand különdíjat kapott!

 

2017-ben kiugróan javult a balatoni strandok szolgáltatásainak színvonala - mondta Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke a 2017-es Kék Hullám Zászló minősítést átadó ünnepségen, a zászlót idén 33 balatoni strand kapta meg.

Öt csillag jár a legjobb balatoni strandoknak
A helyi önkormányzatokat tömörítő BSZ által 13 éve elindított strandminősítő rendszer idén tovább finomodott, a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett már öt fokozattal, öt csillaggal jelölték. A június második felében elvégzett minősítésbe bevontak több balatoni civil társszervezetet, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságot is.

Családbarát szolgáltatásokat, játszótereket, árnyékos részek meglétét is értékelte a zsűri
Balassa Balázs elmondta, a Balaton körül mintegy 90 hivatalos strand található, amelyek mindegyike megkapta a minősítő rendszer felhívását. A minősítés egyértelműen a strandoló vendégek igényeiből indult ki, így fontos szerep jutott egyebek közt a tisztaságnak, a rendezettségnek, a vizesblokkok állapotának és felszereltségének.

Pontozták a családbarát szolgáltatások és a játszóterek színvonalát, a sportolási lehetőségeket, a fák vagy az árnyékolók meglétét, és a vízminőséget is. Ez utóbbi során arra a megállapításra jutottak, hogy tavaly óta kismértékben nőtt a strandok hínárosodása. Iszaposodást csak a keszthelyi öbölben L

Legjobb balatoni strandok 2017 - listaA legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászlót tízen érdemelték ki:

Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy Lidó strand
Fotó: vonyarcvashegy.org

 Balatongyörök Községi strand
Balatongyörök Községi strand
Fotó: balatontipp.hu

 Gyenesdiás Diási Játékstrand
Gyenesdiás Diási Játékstrand
Fotó: balcsi.net

Szigliget Községi strandfürdő
Szigliget Községi strandfürdő
Fotó: itthonbalatonon.blog.hu

Balatonfüred Kisfaludy és Eszterházy strand
Balatonfüred Kisfaludy és Eszterházy strand
Fotó: balcsi.net

 Balatonlelle Napfény strand
Balatonlelle Napfény strand
Fotó: Greta Tours

Csopak Községi strand

Csopak Községi strand
Fotó: strand.csopak.hu

 Keszthely Városi strand

Keszthely Városi strand
Fotó: west-balaton.hu

 Balatonakali Községi strand

Balatonakali Községi strand
Fotó: balatontipp.hu

A többi 23 strand négy- és háromcsillagos minősítést ért el.

2017 legcsaládbarátabb balatoni strandja
Kétévenként hirdetik meg a legcsaládbarátabb strandnak járó díjat, amit idén:

a gyenesidási Diás Játékstrandnak

a gyenesidási Diás Játékstrandnak

ítéltek oda, továbbá a legsportosabb strandnak járó díjat, amit 2015 után újra a vonyarcvashegyi Lido strand nyert el. A leginkább kerékpáros-barát strandnak járó különdíj és vándorserleg ismét a balatonberényi Közösségi strandé lett.

Szeretnéd tudni, hogy hova lehet kirándulni a Balatonnál, ha nincs kimondottan strand? Akkor olvasd el ezt a cikkünket is >>
http://www.koloknet.hu/eletmod/szabadido/program-2/20-szuper-gyerekes-kirandulasi-celpont-a-balatonnal-ide-latogassatok-el-ha-nincs-strandido/


A BSZ elnöke kiemelte, hogy a nagyléptékű fejlődés a kormányzati fejlesztési forrásoknak is köszönhető amellett, hogy a strandüzemeltetők szemmel láthatóan évről-évre többet tesznek a vendégek színvonalasabb kiszolgálásáért. "Egyértelműen érzékelhető a kormány közel 2 milliárd forintos strandfejlesztő csomagjának hatása" - mondta.

Forrás: MTI 2017. július 4.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó