ÉletmódSzabadidőJáték

A Star Wars rajongói új játékokat mutatnak be #GoRogue

A „Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet” játékkollekció augusztus 31-től érhető el online. 
A játékokat stop-motion animációs rövidfilmekben mutatják be először a közönségnek; a rövidfilmek rajongók segítségével készültek, középpontba állítva a kreativitás és történetmesélés fontosságát. 
A Star Wars rajongók egy csoportja mutatta be a várva-várt „Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet” című filmhez kapcsolódó új játékokat, méghozzá egy általuk készített animációs rövidfilm-sorozatban.  A sorozat első része már elérhető a Disney Magyarország Youtube csatornáján. A Tongal nevű kreatív hálózattal közösen rendezett verseny részeként egy olyan csapatot válogattak össze, akik megírták, megrendezték és le is gyártották az eredeti, rajongók által készített stop-motion rövidfilmeket, melyekben felbukkannak a legfontosabb karakterek az új játékkollekcióból. Mindezzel a cél az, hogy egy globális közösségi párbeszédet indítsanak el a #GoRogue hashtag felhasználásával. 
 
„Ezeket a rövidfilmeket a sok fantasztikus tartalom iránti tisztelgésnek szánjuk, amiket a Star Wars közösség nap, mint nap megoszt az online térben” – mondta Jimmy Pitaro, a Disney egyik vezetője. „A Go Rogue kampányt Star Wars rajongókkal terveztük meg, ugyanis azt szeretnénk, hogy vegyenek részt a Zsivány Egyes megismertetésében azáltal, hogy kitalálják és megvalósítják a saját történeteiket.”
 
Világszerte számos rajongó reagál saját videóik online megosztásával a Star Wars-hoz kapcsolódó hírek hallatán. Egy új tanulmány¹  szerint a rajongók csak az elmúlt évben több mint 838 000 Star Wars-hoz kapcsolódó tartalmat posztoltak a Youtube-on – ez több mint 2296 tartalom naponta és majdnem 96 tartalom óránként. A rajongók által generált Star Wars tartalmak ráadásul nagyon népszerűek is – több mint 16,3 milliárdos nézettséget értek el az elmúlt évben. Ez olyan, mintha a világon minden ember megnézett volna legalább két rajongók által készített videót. 
 
„Világéletemben Star Wars rajongó voltam, így ez számomra egy álomprojekt” – mondta James DeJulio, a Tongal társalapítója. „Fantasztikus volt látni, hogy mekkora inspirációt jelent a Star Wars a kreatív közösségünk tagjainak – ez abban is megnyilvánulhat, hogy a saját Star Wars történeteikkel állnak elő, vagy épp eljátszanak pár jelenetet a Star Wars játékok segítségével a gyerekükkel együtt. Nagyon izgatott vagyok, hogy megoszthatom ezt a történetet, már csak azért is, mert épp az első önálló Star Wars filmet, az új szereplőket, és az általuk a Star Wars univerzumba hozott ötleteket ünnepeljük.”
 
Az új Zsivány Egyes játékokat bemutató, rajongók által készített rövidfilmeket a Disney Magyarország  láthatja a közönség – az új részek szeptemberben érkeznek. A csapatot James DeJulio, a Tongal társalapítója vezette, az író Kevin Ulrich, a stop-motion animátorok pedig Dan MacKenzie és Tucker Barrie. A történet a Hasbro, a LEGO, a FUNKO, a JAKKS Pacific, a Mattel és a Disney Store „Zsivány Egyes” játékainak kalandjait mutatja be: próbálják megtalálni a LEGO Star Wars Halálcsillag szetthez tartozó építési tervet, amit a Birodalom eltüntetett. 
Lego Star Wars
Star Wars játékok      Star Wars játékok
 
  ¹ZEFR online tartalmakról szóló riport, 2016 augusztusa
 
Címkék: játék

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó