ÉletmódSzabadidőKreatív sarok

Készítsünk közösen ajándékot!

Rengeteg internetes oldalon találni kézzel készült ajándékokat, de sokszor nem is gondolnánk, hogy ezek közül némelyik mennyire egyszerűen elkészíthető. Még több örömet okoz, ha a gyermekünkkel együtt készítjük el a meglepetést a nagymamának. Mindeközben a gyermek keze is ügyesedik, és kreativitása is fejlődik.

Decoupage díszdoboz

Kevés kézügyesség is elég a szalvétával és decoupage ragasztóval barkácsolt díszdoboz elkészítéséhez, egyben rövid idő alatt látványos eredményeket lehet elérni vele. Remek ajándék nagymamának vagy nagynéninek. Ékszer tárolására a legalkalmasabb, de csokoládét is ajándékozhatunk benne.

A natúr dobozt, a ragasztót és a szalvétát megvásárolhatjuk egy tetszőleges hobbyboltban, ezután már csak a kreativitásunkra van bízva a dolog. A gyermekünk részt vehet a festék felvitelében a dobozra, viszont a vágást inkább az anyukákra bíznánk. Rengeteg féle szalvétából lehet választani a boltokban. E videó alapján egyszerűbben elindulhat a munka.

A hatás tovább fokozható azzal, hogy a szalvétaborításon túl egyéb díszítőelemeket is bevetünk, mint a gyöngy, csillogó vagy puffadó festék, mely hő hatására megnövekszik.

Kézzel varrott plüssmaci

Kamasz gyerekünket valószínűleg nem könnyen tudnánk rávenni egy varróleckére, főleg nem, ha egy fiúról van szó, azonban ezzel a módszerrel lehet, hogy azonnal kedvet kap a varráshoz.

Megunt pulcsi, póló, elhasználódott esőkabátból remek kabalaállatot lehet készíteni. Mindössze egy egyszerű szabásminta és egy jó olló kell hozzá, valamint némi türelem, hogy megmutassuk gyermekünknek, hogyan használja a tűt/varrógépet.

Ezen az oldalon találhatunk részletes angol leírást és mintákat, vagy ha kevesebb időnk van a feladatra, kész mackókészlet vagy egyéb állatkészítő szett is található a hobbiboltok polcain. A legjobb matéria a feladathoz a filc, mert ezzel egészen apró részleteket is kidolgozhatunk a figurán. Erről az oldalról sok ötletet meríthetnek.

Videós segítség itt.

Ha nagyon belejöttünk a varrásba, akár bábokat is készíthetünk, és kiosztva a szerepeket a családban a téli szünetben akár egy házi bábszínházunk is lehet.

Cipőből növénytartó

Kicsit kilépve a hobbiboltok polcain kapható ötletek sűrűjéből, itt egy különlegesség.

Az újrahasznosítás jegyében érdemes körülnézni a régi cipők között és beáldozni azt, amelyik már évek óta nem volt a lábunkon, vagy az ilyenkor késő ősszel esedékes lomtalanításkor visszatartani a legérdekesebb darabot. A gyermek is élvezni fogja, ahogy anya vagy apa cipőjét megtölti földdel. Ezzel ki is élheti egy kicsit a felesleges energiáit, amit máskor a homokozóban szokott.

Fontos, hogy a lábbelinek olyan legyen a kialakítása, hogy utána öntözni lehessen, így a tűsarkúak sajnos kiesnek, hacsak nem kaktuszt ültetünk. A legjobb választás egy régi bakancs vagy gumicsizma, melynek levágjuk a szárát. A bőrcipő azért alkalmas erre a célra, mert a felesleges vizet átengedi, de földet nedvesen tartja. Ezután ugyanúgy dolgozzunk, ahogy virágültetéskor. Ha készen van, helyezzük egy tálcára, hogy a kifolyó víz ne árasszon el mindent.

Gyakorlottabbak továbbgondolhatják a műveletet, egyéb tárgyakat is be lehet fogni átalakításra.

Kapcsolódó: 

Pénz nélkül, személyre szabott ajándékok

Játtszunk karácsonyt!

Minek örül a gyerek?

Ha tetszett a cikk, csatlakozzon a kölöknet rajongói táborához!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás