ÉletmódSzabadidőProgram

Köszöntöttük az anyákat – fárasztottuk a gyerekeket!

Május 5-én vasárnap, Anyák Napján tartotta meg éves rendezvényét a Babanet a Millenárison, melyen a Kölöknet is részt vett egy sátorral. Délelőtt a Ringató - Ezer Anya Énekel programjával kezdődött az egész napos esemény, a Teátrumban valóban körülbelül ezer anyuka énekelt babájának. Eközben egyénapos esemélyek szórakoztatták a gyermekeket és az édesanyák is találhatták a kikapcsolódási, szépülési lehetőségeket.

A kreatív gyermekek só-liszt gyurmából gyúrt figurákat vagy papírból ragasztott képeslapot készíthettek ajándék gyanánt a Kölöknetes lányok segítségével. Addig a szülők az OECD kutatással foglalkozó szervezet egy érdekes felmérését tölthették ki. A Kölöknet sátorban Lannert Judit oktatáskutató, Sinka Edit és Horváth Magdolna családterapeuta segítségével választ kaphattak neveléssel kapcsolatok kérdéseikre is.

Bár az időjárás-előrejelzés enyhén felhős, záporos időt jósolt, mire a Dance Dimensions Modern Táncművészeti Egyesület gyerkőcei a színpadra léptek, már szikrázó napsütésben mutathatták meg tehetségüket és bravúros tánctudásukat. A Szabadtéri Színpad köré gyűjt tömeg hatalmas tapssal jutalmazta fellépésüket, és minden okuk megvolt rá. 

A legkisebbektől két produkciót láthattunk, a nagyobb táncosok hét számban is bizonyították, hogy nem hiába szerepelnek olyan eredményesen a különféle táncversenyeken. Köszönjük nekik és az egyesület művészeti vezetőjének, Gellén Annának ezt a különleges élményt! A modern táncok után a Kolompos együttes népzenével kísért táncháza következett, ahol a nézőtér sem maradhatott ki a mókából: a zenekar tagjai mozgásra késztettek kicsit és nagyot egyaránt! De nem volt ezzel semmi baj, a felnőttek és a gyerekek is örömmel emelték a karjukat, pörögtek-forogtak a remek talpalávaló zenére.

Persze, nemcsak kreatív tevékenységeket végezhettek a gyerekek: számtalan olyan helyszín is volt, ahol fizikai energiáikat is kiélhették – reméljük, este senkinek sem kellett este hosszas altatás!

Chevrolet-nál például játékos csomagtartó pakolással és lábbal hajtható gokartokkal várták az örökmozgó csemetéket és szüleiket, a miniKRESZ parkban pedig kismotorral, futóbiciklivel vagy bringával róhatták a köröket – természetesen szigorúan a KRESZ-szabályoknak megfelelően, hátha az igazi utakon is tudják majd hasznosítani ezt a tudást. A Pónicikli lovain is körbejárhatták a park egy részét az érdeklődő gyerekek – sőt, még a felnőttek is, mert ezek olyan erős lovak voltak, hogy még őket is elbírták.

Az Unicef sátránál együtt tornázhattak, táncolhattak és játszhattak a gyerekek az önkéntesekkel, a Játsszvelem Játszóház Fisher Price Klub pedig a Baba-játszósátorban várta a legkisebbeket és a társasjátékozni vágyó nagyobbakat. A KidSpirit tehetséggondozó sátránál is főleg mozgásos játékokkal várták a csemetéket: volt trambulin, szlalom és még sok érdekesség. És akkor még nem is említettük a Cirkusziskola gyorstalpaló zsonglőr és akrobata-képzését, ahol nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is elsajátíthattak néhány pazar gyakorlatot!

A rendezvényről további részleteket a Babaneten találhatnak!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás