ÉletmódSzabadidőProgram

RepTár Piknik- Szolnok – Július 8.

Piknikezz a repülők árnyékában a Szolnoki Repülőmúzeumban a RepTárban július 8-án! A különleges családi nap számtalan érdekességgel várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt! Tudtad, hogy több tíz méter magasba is emelkedhetsz a darumadárral?  Lézeres raptor harcot vívhatsz a Pákozdi Katonai Emlékparkfoglalkozásán? A Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület vizslái különleges kutyás bemutatót tartanak, melyhez kapcsolódhatnak a nézők is. Repcsis csillámtetkó és a látványos,  majd 7 méter átmérőjű kooperációs ernyő is a magasba lendül majd. Egész nap lélegzetelállító fizikai kísérletezésben lehet élménye a látogatóknak a népszerű szertár  oldal vezetőjével, Zsíros László Róberttel, akik például házi készítésű napenergiával működő hőlégballonját is bemutatja majd a nagyérdeműnek. Lesznek itt drónok, szelfizzhetsz a MiG-29-essel és még sok meglepetés vár ezen a családi szombaton, csak győzzétek végig járni!

RepTár Piknik- Szolnok – Július 8.

Tavaly Közép-Európában is páratlan kiállítóhely nyílt meg Szolnokon, a RepTár. Az interaktív repüléstörténeti kiállítóhely az Év Turisztikai Attrakciója lett, egyáltalán nem véletlenül.

Kiemelkedő népszerűségét egyediségének: a magyar katonai repülés 105 éves történetét interaktív eszközökkel bemutató kiállításának, a számtalan repülőgépnek, a magasfokú szakmai munkának, a látogatóközpontú szemléletnek köszönheti. A RepTár célcsoportja egyáltalán nem titkoltan a családok, így még inkább értékelendő, hogy a repülőmúzeum parkolója ingyenes.

RepTár Piknik- Szolnok – Július 8.

Július nyolcadika a Reptár rövid, ám igencsak mozgalmas történetében is kiemelkedő nap lesz. Az első RepTár Piknik alkalmával a már meglévő élményelemek mindegyike kipróbálható: a katonai akadálypálya, a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor és a MiG-21 pilótapont. Mindezek mellett újabb attrakciók is várják a vendégeket: leleplezik a RepTár legújabb büszkeségét, egy MiG-29-es  vadászgépet.

A Felelős Szülők Iskolája szervezésében számtalan élménypedagógiai programon vehetnek részt az érdeklődök:

Meghökkentő fizikai kísérletek napenergiával

Zsíros László Róbert, a www.szertar.com alapítója látványos és érdekes fizikai kísérletekkel és két óránként repüléssel kapcsolatos előadással készül, hogy egész nap „elszórakoztassa” a nagyérdeműt. Az interaktív kísérletbemutató előadás, ami kifejezetten a repülés témakörét veszi végig játékos formában (gravitáció, légellenállás, hőlégballon, rakéták, stb.). Egy biztos, a bemutató a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt tanulságos és szórakoztató lesz.

 

Terápiás kutyabemutató – Kékcsillag Segítőkutyás Egyesülettel

A családi délelőttös program – 4 órás program, amiben eredetileg kettő 40 perces bemutató kap helyet.

Minden órában egy-egy 20 perces bemutató, majd 40 perces “kiállás”, amikor is lehet kutyát simizni is.

Programbontás:
9:00-9:20-ig első bemutató: Trükkös kutya – Láttál már olyan kutyát, aki tud karikatornyot pakolni? Felismer különböző tárgyakat? Speciálisan képzett kutyáink most bemutatják, hogy mi mindenre képes leghűségesebb társunk, a KUTYA!
10:00-10:20-ig második bemutató: Interaktív sport játékok terápiás kutyákkal (akár komplett családok is beállhatnak).

11:00-11:20-ig harmadik bemutató: Tanulni terápiás kutyákkal – élmény foglalkozás, betekintés a kutyával asszisztált fejlesztő programokba (ide is akár komplett családok is beállhatnak a feladatok végrehajtásához)
12:00-12:20-ig negyedik bemutató: Akadályverseny terápiás kutyák bevonásával: legyen a TE csapatod a győztes /családok is versenyezhetnek/ :)))

 

Mivel kutyás csapat vagyunk ezért, minden család, aki valamelyik bemutatón részt vesz, és szeretne részt venni sorsoláson, kap tombolát, amivel értékes Julius k9-hámot  lehet nyerni kutyusuknak, vagy a család/barát kutyájának, ha nekik nincs is. (12:45-kor kisorsoljuk egyik kutyusunk segítségével.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cikk további folytatása itt olvasható: Felelős Szülők Iskolája>>

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó