ÉletmódSzabadidőünnep

Mindennapi történeteink - Mikulás

A csoki el tud olvadni :)

Néhány éve történt... Szokásomhoz híven hetekkel előre megvettem a Mikulás csomagba való édességet, mindhárom gyerekünk számára. Több Mikulás-figurát, szaloncukrot, apró csokikat gyűjtögettem a konyhában, de egyik rejtekhelyet sem éreztem tökéletesnek.

Végül eszembe jutott, hogy a tűzhely felett, a szagelszívó szekrényét biztosan nem érik el a gyerekek, december 6-ig ott biztonságban lesznek az édességek. December 5-én este, amikor minden kiskorú elaludt, a férjemmel nekiálltunk összekészíteni a zsákocskákat. Kinyitottam a szekrényt, és megállt a szívem: a tökéletes rejtekhely nem bizonyult minden szempontból tökéletesnek.

Nem számoltam azzal, hogy a szagelszívó felmelegíti a szekrényt, és az összes ott lapuló csokoládé szó szerint lapulni fog. A Mikulások, szaloncukrok, csokik a csomagolásukból kifolyva feküdtek a szekrényben, én meg dermedten bámultam őket: Ezek a hullák nyilvánvalóan alkalmatlanok arra, hogy reggel meglepetést okozzanak (nekem már okoztak), hol szerezzünk 5-én este 10-kor újabb muníciót?? 

A férjem mentette meg a helyzetet, a közeli éjjel-nappaliban beszerezte az összes fellelhető Mikulás-csomagot, és végül ezeket rejtettük el a gyerekek csizmájába.

Mi viszont hetekig lapos Mikulásokat ettünk esténként, és feltűnően sok csokoládés sütemény készült azokban a napokban. :)

Tetszett az írás
 
Kölöknet hozzászólások  
(6 hozzászólás) 
2009 december 06.
Móni
:)))
2009 november 26.
Ildikó
Rita, hoztad a formádat :) De mintha emlékeznék erre a sztoridra!! :) Szuper!!
2009 november 26.
Lora
:) Aranyos! :)
2009 november 26.
Helga
Tetszett :)
2009 november 26.
Nanica
:)
2009 november 24.
Zita
Ez nagyon tetszik!
Összes hozzászólás (6) megtekintése »
Kölöknet hozzászólás
aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó