ÉletmódSzabadidőünnep

Olvasóink történetei - Mikulás pályázat!

Mikulások innen-onnan

Meglepő, mulatságos, emlékezetes történetek a Mikulásról, és persze azokról, akik megszeppenve, izgatottan vagy lelkesen, de biztosan türelmetlenül várják... Olvasóink küldték!

:

Lezárult a szavazás!

Olvasóink választása szerint pályázatunkat 134 szavazattal Az ál-Mikulás című történet nyerte. A második helyezett Miki Mikulása 81, a harmadik, A csoki el tud olvadni című 22 szavazatot kapott. A szerzőknek gratulálunk!

 

Elsuhan a Télapó

Pár éve nagy izgalommal vártuk a Mikulást. Minden gyerek, egy kis verssel kedveskedett. Az akkor kiscsoportos Danika, Hárs László: Télapó Igézőjét így adta elő: "Ajándékot hagy nekem, és elsuhan meztelen..." Nem értette, miért hahotázik a Mikulás... :D

Házhoz jön a Télapó

Két éve történt, amikor kisfiam hat, kislányom két és fél éves volt. Gondoltuk, lesz egy meglepetés, és rendeltünk egy télapót a gyerekeknek, aki házhoz jön. Rendben megérkezett, feltelefonált, hogy jöhet-e, és titokban átadtuk neki a csomagokat, amit a gyerekeknek fog adni.

Miki Mikulása

Ilyenkor, december elején, csikorgóan hideg utcák és tüzes kályhák idején, apró csodák történhetnek, ami a gyerekek arcára mosolyt, a felnőttek szívébe pedig melegséget varázsol.

A csoki el tud olvadni :)

Néhány éve történt... Szokásomhoz híven hetekkel előre megvettem a Mikulás csomagba való édességet, mindhárom gyerekünk számára. Több Mikulás-figurát, szaloncukrot, apró csokikat gyűjtögettem a konyhában, de egyik rejtekhelyet sem éreztem tökéletesnek.

Az ál-Mikulás

Tavaly télen egy hideg decemberi estén történt, amikor kint Hóanyó fehér bundával fedte be a tájat. A fákon egy levél sem maradt, csupán a jégcsapok lógtak rajtuk. Süvített a zord szél, bent viszont a kandallókban, kályhákban ropogott a szívet (is) melengető tűz.

És mert biztosak vagyunk benne, hogy hasonló történetek másoknál is ott lapulnak a mesetárban, a pályázati határidőt egy héttel meghosszabbítottuk.

November 22-ig várjuk a történeteket, és a Kölöknet Mikulása a három, Olvasóink között legnépszerűbb írást értékes könyvcsomaggal jutalmazza.

A történeteket folyamatosan közöljük ezen az oldalon! Szavazni  a kedvencekre a pályázati határidő lejárta után, november 24-től lehet.

Megkezdődött a szavazás! A cikkek alatti Tetszett az írás linkre kattintva szavazhat ki-ki a kedvenceire!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás