Hírek

A 100. gyógyszertárához ért a BENU-hálózat korszerűsítése

Ma adták át a 100. felújított BENU gyógyszertárat Érden, amely a BENU csoport 4 éve elkezdett, eddig 3 milliárd forintos ráfordítással járó modernizációs folyamatának fontos mérföldköve. Az összesen 250 gyógyszertár üzemeltetését segítő vállalat fejlesztéseinek köszönhetően emberközpontú, a betegek és a vásárlók könnyebb tájékozódását és kényelmét szolgáló helyiségeket hoz létre a külföldön található BENU gyógyszertárakhoz hasonlóan. A vállalat és a 2012-ben bevezetett BENU brand sikerét dinamikusan bővülő franchise partnereinek száma is igazolja. 

A BENU a németországi központú PHOENIX-csoport gyógyszer-kiskereskedelmi márkája. A magyarországi kiskereskedelmi leányvállalat több mint 15 éve van jelen a hazai piacon. A BENU brand 2012 májusában került bevezetésre a vállalat hazai gyógyszertáraiban, és az elmúlt közel öt év alatt egyre nagyobb népszerűségre tett szert, ugyanis a cég megbízásából a Szinapszis Kft. által 2016. szeptemberében készített legfrissebb kutatásból az derült ki, hogy a BENU lett a legnagyobb spontán ismeretséggel rendelkező országos gyógyszertári hálózat. Jelenleg Magyarország egész területét lefedve 250 helyen érhető el BENU gyógyszertár, melyből 80-at független franchise partnerek üzemeltetnek. Havonta több mint 1,2 millió vásárló tér be a BENU gyógyszertárakba és a saját patikáink 1 100 munkavállalót foglalkoztatnak.

Az átalakításokkal a vállalat célja az, hogy az egységes és modern arculattal is megkönnyítsék a betegeknek és a hozzájuk betérő vásárlóknak a tájékozódást, valamint elősegítsék a magasabb színvonalú kiszolgálásukat. A gyógyszerészekkel való közvetlenebb kapcsolattartást és kommunikációt megkönnyíti a nyitott kiadó tér, ezért a hazai gyógyszertárakat is a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően alakítják át, hasonlóan azokhoz, amelyekkel például Svájcban vagy Hollandiában, illetve a környező országokban találkozhatunk.

Teljesen más, friss vásárlói élményt adnak a patikák, hiszen a kialakításuk mögött az a filozófia húzódik meg, hogy a betegek mellett az egészségmegőrzésre, így az egészséges emberekre is ugyanakkora figyelmet fordítsanak, akik nem feltétlenül gyógyszerért, hanem más, egészségvédő készítményekért vagy akár szépségápolási termékekért mennek be a gyógyszertárakba. Nagyon jellegzetessé teszi a BENU patikákat a lehetőségekhez mérten nagy, nyitott eladótér, a gyógyszerkiadásnál az üvegfal lebontása, amelynek célja a gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek és a vásárlók közti kommunikáció gördülékenyebbé és személyesebbé tétele. A várakozási idő lerövidítésére igyekeznek a lehető legtöbb gyógyszerkiadót helyet kialakítani.

A most átalakított érdi gyógyszertár is ezt a koncepciót követi, hiszen az előzőhez képest sokkal nyitottabb, világosabb, ahol könnyedén ki lehet választani a kívánt terméket a szabadpolcokról. A terméktípusonkénti elhelyezés egyszerűbbé teszi az összehasonlítást a széles kínálatból. A polcokon más gyártók készítményei mellett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sajátmárkás termékek is helyet kapnak.

A századikként felújított érdi gyógyszertár különlegessége, hogy az önkormányzattal együttműködve a cég lehetőséget teremtett arra, hogy a régi patikai épületben most korszerűen kialakított, tágas házi orvosi rendelők is működhessenek. Ennek teljes felújítását és a berendezések költségét is a BENU állta.

A BENU Magyarország Zrt. a gyógyszertárai felújítását a jövőben is szeretné folytatni. Az elmúlt 4 évben 100 gyógyszertárat modernizáltak. A korszerűsítés során arra különösen nagy hangsúlyt fektettek, hogy a munkálatokat teljes egészében hazai vállalkozókkal végezzék el. A BENU gyógyszertárak az ország összes megyéjében, minden megyeszékhelyen és Budapest szinte összes kerületében megtalálhatóak.

T. Mészáros András, Érd polgármestere hangsúlyozta, hogy az új BENU Borostyán Patika átadásával még egyszerűbben szerezhetik majd be az érdi lakosok a gyógyszerészeti termékeket. Érd polgármestere az új orvosi rendelők kialakítását külön is méltatta, hiszen ez illeszkedik a városvezetés egészségügy-fejlesztési koncepciójába. Így a megújulásnak köszönhetően három házi orvosi praxis kapott megfelelő elhelyezést.

A PHOENIX-csoport Európa-szerte közel 2 000 közforgalmú gyógyszertárral rendelkezik. Magyarországon kívül Svájcban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Csehországban, Szlovákiában, Lettországban, Észtországban, Litvániában és Szerbiában működnek BENU gyógyszertárak.

A BENU Magyarország Zrt.

A magyarországi BENU Gyógyszertárakat összefogó BENU Magyarország Zrt. a német PHOENIX-csoport tagja, amely Európa 26 országában tevékenykedik a gyógyszer-nagykereskedelemben, illetve 12 országban van jelen a gyógyszer-kiskereskedelemben, több mint 2000 közforgalmú gyógyszertárral. A magyarországi kiskereskedelmi üzletágat a BENU Magyarország Zrt. üzemelteti, amely több, mint 15 éve van jelen a hazai piacon. Társaságunk 2012-ben vezette be a BENU brandet – további hat országgal egyszerre -, ezzel a vásárlók számára is egyértelművé téve gyógyszertáraink összetartozását. Jelenleg 250 helyen érhetőek el a BENU Gyógyszertárak Magyarországon, amelyekben havonta több mint 1,2 millió embert szolgálunk ki. A BENU gyógyszertárakat a hagyományos gyógyszertári kialakítással szemben a világos, barátságos, átlátható tér jellemzi. Megszűntek a vásárlókat a gyógyszerészektől elválasztó üvegfalak, megteremtve ezzel a beteg és szakemberek közti közvetlenebb kommunikációt. További jellemzőjük a szabadpolcos rendszer alkalmazása, és ezeken a készítmények indikációs kategóriákban történő kihelyezése. 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: hírek

Kölöknet hozzászólás

aláírás