Hírek

Superbrands-Kölöknet rajzpályázat

Az iskolád mint márka - rajzpályázatunk eredményei

Mitől egyedi és különleges, mitől kiváló a Te iskolád? - kérdeztük a magyarországi és határon túli iskolák felsőseitől. Pályázatunkra, nagy örömünkre, 44 iskolából, több mint 250, szebbnél-szebb alkotás érkezett.

A pályaműveket öttagú zsüri bírálta, melynek tagjai Bartos Erika meseíró és illusztrátor, Filó Vera író, illusztrátor, Földes Petra, a Kölöknet főszerkesztője, Kovács Eszter, a Pagony Kiadó főszerkesztője és Lőrincz Anna, a Superbrands Magyarország művészeti vezetője voltak.

A fődíjat Szabó Dóra, a balmazújvárosi Bocskai István és Kalmár Zoltán Egyesített Általános Iskola 12 éves tanulója, Tar Erzsébet tanítványa nyerte.

A győztes alkotását 2000 darab képeslap (freecard) formájában viheti haza iskolájába, hogy ennek terjesztésével népszerűsíthessék az intézményt. A nyertes jutalma továbbá két belépőjegy a Szépművészeti Múzeum ’Botticellitől Tizianóig – Az itáliai festészet két évszázadának remekművei’ című kiállítására és egy családi belépő a budapesti Aquaworld – Vízibirodalomba.

A zsüri további öt alkotást díjazott, ezek sorrendben:

2. helyezett: Bíró Diana, Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola, Gyöngyösújfalu

3. helyezett: Novák Bereniké, Kossuth Lajos Általános Iskola, Budapest, XVII. kerület

4. helyezett: Bangó Dóra, Német Nemzetiségi Általános Iskola Koren István Tagiskola, Domony

5. helyezett: Novotni Natália, EmArt Műhely, Subotica (Szabadka)

6. helyezett: Horváth Vivien, Hevesi Sándor Általános Iskola, Nagykanizsa.

A díjazottak mindannyian két-két belépőjegyet nyertek a Szépművészeti Múzeum ’Botticellitől Tizianóig – Az itáliai festészet két évszázadának remekművei’ című kiállítására, valamint egy-egy családi belépőt a budapesti Aquaworld – Vízibirodalomba.

Bartos Erika különdíjként Százlábú című, nemrég megjelent verseskötetét ajánlotta fel Gregor Péternek, az ajkai Molnár G. Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI tanulójának.

A Pagony Kiadó felajánlásában különdíjat kapott Jászai Zsolt, a gyöngyösi Autista Segítő Központ Általános Iskola diákja, akinek munkáját a speciális gondoskodást igénylő gyermekek alkotásai közül választották ki.

Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük minden résztvevőnek a csodaszép alkotásokat és az iskoláknak, támogató tanároknak az együttműködést!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: hír, kiskamasz

Kölöknet hozzászólás

aláírás