Hírek

Egy nap a hétköznapi hősökért: június 15.

Magyarországon tízből nyolcan úgy gondolják, nem tenne értük senki, ha az utcán bajba kerülnének. Félelem és közöny – ez jellemzi az embereket az esetek többségében, ha a mindennapokban valaki segítségre szorul. Hogyan lehet ezen változtatni? A Hősök Tere kezdeményezés többek között a június 15-én megrendezett Helló Hősök Fesztivállal hívja fel a figyelmet arra, hogy egymásért tenni jó dolog.

 

A Hősök Tere kezdeményezésben résztvevő magánszemélyek, cégek, civil szerveztek mind hisznek abban, hogy bárkiből lehet hétköznapi hős, csupán azzal, hogy tesz a körülötte élőkért, amikor tud. Ezt hirdeti a szlogen is: Az vagy, amit teszel! Ehhez nem kell különlegesnek lenni, erre mindenki képes. Csak fel kell ismerni, hogy ami az utcán történik, az ránk is tartozik.

A Helló Hősök Fesztiválon azokat ünnepeljük, akik nyitott szemmel és szívvel járnak a világban, és készek tenni, kiállni másokért a mindennapokban. A fesztivál szervezői június 15-én a Budapest Parkba várják mindazokat, akik fontosnak és követendőnek tartják a Hősök Tere kezdeményezés értékeit vagy szeretnének többet tudni arról, hogyan gyakorolhatják a mindennapi hősiességet.

A belépés ingyenes, a programok 16 órától kezdődnek. A nagyszínpad műsorai 17.30-tól 22.00 óráig tartanak Péter Petra (Jazzy Rádió) és Buda Márton (Petőfi Rádió) moderálásával, amelyet felszabadult buli követ a Tesco Disco-val hajnalig. A rendezvényt a Ustream segítségével is követhetik az érdeklődők.

nagyszínpadosok

Anna and the Barbies, Halott Pénz, Ivan & The Parazol, Mary PopKids, Sena, Belmondo, Óriás.
A Helló Hősök Fesztiválon bemutatót tartanak a Slam Poetry hazai nagyágyúi is: Süveg Márk Saiid Bencsik Ádám Ponza, Gábor Tamás Indiana, Horváth Kristóf Színész Bob, Kemény Zsófi, Kupa Júlia, Mavrák Kata Hugee, Pion István, Simon Márton, Horváth Gergely Gege, Bokor Krisztián és Tunyogi Imre.

 

 

 

A színpadi programok mellett lesz barátkereső doboz felnőtteknek, HősKÉPző és HősCamino a tettekre vágyóknak. A felszabadult vagy elgondolkodtató programokon kívül a Hősök Tere kezdeményezés alapítóival és képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők. Mindeközben közel 80 önkéntes teszteli a városi járókelőket, hogyan reagálnak egy-egy utcai helyzetre, amelyben segítséget lehet nyújtani egy vadidegennek.

A fesztivál csúcspontján kisorsolják a nap Hétköznapi Hősét!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: hír

Kölöknet hozzászólás

aláírás