Hírek

Nyomozós alkotópályázat általános iskolásoknak

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje "Nyomozz a növények után!" címmel alkotópályázatot hirdet általános iskolásoknak.

A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet a növényvilág szépségeire, sokféleségére és a növények életünkben, kultúránkban játszott elengedhetetlen szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez.

A pályázatra általános iskolás korosztályból (3-6. osztály) várják az alkotásokat.
 

Title

Olyan egyéni tabló elkészítését várják, amely az alábbi részeket tartalmazza:

  • Növénynevet tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű (kézírással!). Novella, regény esetén idézett szövegrészlet bővebb szövegkörnyezettel.
  • A növény rövid, bemutató leírása (hol él, mi jellemzi, védett-e) a forrás pontos megjelölésével (szerző(k), könyv/forrás címe, kiadó, kiadás éve). A forrás megjelölését a készülő tablón a bemutató leírás alatt zárójelben kérjük feltüntetni.
  • Fénykép vagy kézzel készített rajz a növényről.


Az A/3 méretű, egyoldalas tablókon a rajzokat és az esetleges díszítést színes ceruzával, zsírkrétával, vízfestékkel, temperával és egyéb színes technikákkal is el lehet készíteni, a (saját készítésű) fotók ragasztással rögzíthetők.

A tabló összeállításához, szerkesztéséhez számítógépes technika felhasználása nem megengedett! Díjazni csak a feltételeknek teljes mértékben megfelelő munkákat tudjuk.

A pályázat hátoldalán a következő adatokat kérjük feltüntetni: név, életkor, elérhetőség (postai, telefon és/vagy e-mail cím) és az alkotás címe.
A pályázatok beadhatók postai úton az Intézet címére (2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.) és személyesen a Vácrátóti Botanikus Kert portáján. A borítékra kérjük feltüntetni:

"Nyomozz növények után az irodalomban!"

A pályázatok beérkezési határideje: 2014. május 31.

A beérkezett pályázatokat két kategóriában fogják értékelni korcsoport szerint. Korcsoportonként az első három legszebb, legötletesebb alkotás pályázója könyvjutalomban részesül, valamint a nyertes és a zsűri által legkreatívabbnak, legötletesebbnek, legszebbnek tartott pályaműveket 2014. szeptember 10-től október 10-ig kiállítják.


Az eredmény 2014 júniusában megjelenik a http://www.botanikuskert.hu honlapon, valamint a nyerteseket külön is kiértesítik.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás