Iskola

100 éve született A. A. Milne fia, akiről az író Róbert Gidát nevezte el

1926-ban jelent meg a Micimackó.

1920. augusztus 21-én született Christopher Robin Milne, a legendás író, A. A. Milne egyetlen gyereke. Milne tulajdonképpen miatta írta meg a Micimackó című regényét 1926-ban. Az író fia ugyanis imádta azt a játékmacit, amit apjától kapott, őt Edwardnak keresztelte el.


Fotó: Howard Coster/Apic/Getty Images

Később egy londoni állatkertben jártak, ahol a gyereket elbűvölte egy valódi medve, aminek hatására a saját játékmaciját átnevezte Winnie-re (az angol fordításban Micimackót így hívják). Ettől kezdve Milne történeteket kezdett írni fiával közös kalandjairól.

A mű egyik főszereplőjét fia után nevezte el Christopher Robinnak, a magyar fordításban ő a Róbert Gida nevet kapta. A többi szereplőt pedig a kis Milne játékairól mintázta az író: például Füles és Tigris is szeretett játéka volt a kisfiúnak.

Fotó: Sasha/Hulton Archive/Getty Images

 

Christopher Robin Milne még idős korában átadott egy medvéről készült szobrot a londoni állatkertben, apja munkássága előtt tisztelegve. Ez 1981-ben történt, ő 1996-ban halt meg. Egyetlen gyereke született, egy lánya, Clare, aki 2012-ben halt meg.

Fotó: Keystone/Hulton Archive/Getty Images

Kiemelt kép: Bettmann 

A cikk forrása: 24.hu

 
Címkék: iskola hírek

Kölöknet hozzászólás

aláírás