Iskola

"A tanári szoba" Németország Oscar-jelölt filmje sokrétű alkotás! Miről szól?

Filmajánló – Németország Oscar-jelölt filmje, a Tanári szoba a tanárok és a diákok multikulturális közegébe kalauzol minket, ahol egy lopási botrány miatt elszabadulnak az indulatok.

A tanári szoba (Das Lehrerzimmer) kapta a Német Filmdíj legjobb film, legjobb rendezés, legjobb női főszereplő, legjobb forgatókönyv és legjobb vágás díját. 

Miről szól a film?

Az elhivatott, fiatal Carla a hetedikesek osztályfőnöke egy németországi iskolában. A tanárok és a diákok multikulturális közegében viszonylagos nyugalom van, amíg az egyik gyereket meg nem gyanúsítják lopással. A tanárnő hisz a fiú ártatlanságában, és nem ért egyet kollégái nyomozási módszereivel, ezért saját kezébe veszi az ügyet. Cselekedete olyan eseménysorozatot indít el, amely az egész iskola életét felbolygatja. Az elveihez hű Carla sokkal nagyobb terhet vállal, mint azt elsőre sejtené: az egymással szemben álló tanulók, feldühödött szülők és tanárok konfliktusában akár az állását is elveszítheti. (Forrás: port.hu)

A 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat is elnyert A tanári szoba izgalmas és sokrétű alkotás. A Német Filmdíjon többek között a legjobb film, a legjobb rendezés, legjobb vágás díját is elvitte az Oscar-díjas Nyugaton a helyzet változatlan elől.

A tanári szoba – előzetes

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás