Iskola

Állatokért harcoló szuperhős és láthatatlanná váló lány elevenedik meg új falfestményeken Budapesten

Állatokért harcoló szuperhős és a láthatatlanná válás erejével felruházott lány látható a Szerémi út 1. és 2. szám alatti falfestményeken Budapesten, a nagyméretű alkotások alkotói a Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban című gyerekrajzpályázat műveiből inspirálódtak - tájékoztatta a Színes Város Csoport az MTI-t csütörtökön.

Mint írták, a májusban hirdetett közös művészeti pályázatot alsó és felső tagozatos általános iskolások részére a Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. A rajzpályázat keretében lehetőségük nyílt a gyerekeknek arra, hogy megmutassák, milyen női szerepeket látnak a mindennapokban, és ha tehetnék, milyen szupererővel ruháznák fel azt a női személyt, aki fontos szerepet játszik az életükben.

A pályaművekből inspirálódott Bakos Zsuzsi és Váczy Enikő magyar képzőművész, ennek eredményeként született meg a XI. kerületben, a Szerémi út 1-2. alatti legál murális alkotás a híd pillérein, amelyek a MÁV tulajdona. A falfestményeket október 13-án adták át.

A közlemény emlékeztetett, hogy csaknem 60 pályamű érkezett a felhívásra. A Szerémi út 2. alatti falfestmény Bakos Zsuzsi grafikus, street art művész vezetésével 5 nap alatt készült el, a munkához 70 liter festéket használtak fel. A híd szemközti, Szerémi út 1. szám alatti másik pillérének megfestése Váczy Enikő vizuális alkotó nevéhez fűződik. Ennek kivitelezéséhez 67 liter festéket használtak fel 8 nap alatt - áll a közleményben.

A képek forrása: Színes Város Csoport

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás