Iskola

Bajba került a soproni Waldorf-iskola: 57 gyerek, 42 család és 12 pedagógus sorsa a tét! Te is segíthetsz!

Két évnyi állami normatívát kellett visszafizetnie a soproni Waldorf-iskolának, mert egy ellenőrzés nem találta megfelelőnek az adományozási szerződésüket, ami egy ilyen kis iskola számára óriási összeget jelent. 

Egy ügyvédi műhiba miatt az iskola a Kúriáig sem jutott el, a kör bezárult, az iskola fentartója tönkrement. 110 millió forintos tartozásuk miatt adománygyűjtést indítottak: 30 ezer ember 1000 forintja segítene nekik abban, hogy az éves költségvetésük meglegyen - olvasható Kedves-Kukoda Zsuzsanna alapítványi elnök nyilvános Facebook posztjában, amelyet változtatások nélkül közlünk.

Kedves Barátok, közeli és távoli Ismerőseim!
Hosszú lesz, de kérlek szánj időt az elolvasására. Köszönöm. 

2016-ban létrehoztunk egy iskolát Horváth-Dori Lilla-val és Dorogman Csillával. Ez az iskola sok sok örömöt, sok sok nehézséget hordozott ezidáig magában. Most éli legnehezebb időszakát, hiszen további működése hamarosan lehetetlenné válik. Talán még nincs késő, hogy segítséget kérjek Tőletek. Higgyétek el nem fordulnék Hozzátok ezzel, ha nem lenne nagy a baj, s ha már nem kértem volna azoktól segítséget, akiknek ebben a helyzetben inkább segítenie kellett volna. De ezt elengedtem...és bízom abban, hogy Bennetek még lehet reményünk. 

Legtöbben valamilyen hiányállapottal küzdünk, ki kisebbel, ki nagyobbal. Nekünk most 57 gyerek, 42 család és 12 pedagógus sorsa a tét. Kérdés, hogy tudjuk-e folytatni azt az oktatást, amit megálmodtunk, elképzeltünk. Évről évre egyre nehezebbé vált alternatív oktatási intézményként fennmaradni Magyarországon, Sopronban. 

Segítséget kérek Tőletek, kitűztem azt a célt, hogy 30.000 ember 1000 forintja segítene abban, hogy az éves költségvetésünk fenntartható legyen. 

Miért kérem ezt? 

Sajnos két évvel ezelőtt egy ellenőrzés kapcsán az ügyintéző azt állapította meg, hogy az az adományozási szerződés, amit évek óta használunk mi is, mások is, nem megfelelő, mert azt sejteti, sugallja, hogy elküldjük azokat a családokat, akik anyagi okok miatt nem tudnak már tovább nálunk maradni. Ezzel ellentétben viszont nekünk a valóságban sosem volt ilyenre példa, hiszen nálunk ez fontos alapelv, hogy anyagi okok miatt senki ne záródjon ki abból az ideológiából, amit Rudolf Steiner hagyott ránk. Dehát a döntés döntés, bíróságra kellett mennünk. Ügyünk a Győri Törvényszék elé került, ahol a bíró a minket elmarasztaló ügyintézőnek adott igazat. Számunkra ez azt jelentette, hogy 2 évnyi normatívát vissza kellett volna fizetnünk, ami egy ilyen kis iskola számára rengeteg pénzt jelentett. Természetesen mentünk tovább, meg sem álltunk a Kúriáig. Itt azonban ügyvédi műhiba történt, hiszen a megbízott ügyvédünk cégkapu helyett ügyfélkapun adta be kérelmünket, így érdemi vizsgálatra nem került sor, a kör bezárult számunkra és iskolánk fenntartója gyakorlatilag tönkre ment. 

Szerencsére volt egy másik fenntartó, aki ismerve az előzményeket lehetőséget adott arra, hogy ne kelljen bezárnunk azonnal kapuinkat, így folytathattuk a gyermekek oktatását. Ez az átállás azonban jelentős mínuszt eredményezett. Legnagyobb falat számunkra az jelenleg, hogy 3 HÓNAPJA ÁLLAMI NORMATÍV TÁMOGATÁS NÉLKÜL MŰKÖDÜNK! Aki kicsit is belelát egy iskola működésébe, tisztában van azzal, hogy ez mekkora teher anyagi értelemben. Nálunk kizárólag a szülők, a pedagógusok és az épület tulajdonosának jóindulatán múlik az, hogy holnap még elküldhetjük gyermekeinket iskolába. 

Nem bírjuk tovább viselni ezt az anyagi terhet, SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGÜNK ahhoz, hogy 57 gyermekünknek ne kelljen elköszönni a megszokott és szívből szeretett barátaiktól, tanáraiktól és beleszokni egy teljesen új környezetbe, új ideológiába. Amit leírtam csak egy nehézség, amivel így Mihály időszakban szembe nézünk, de ezt tartottam a legfontosabbnak leírni, mert ez okozza a legnagyobb problémát, hiszen ha nem oldódik meg, akkor Sopronban egy jó időre vége lesz annak, hogy színesíteni tudjuk az oktatási palettát. 

Iskolánk elindítja kampányát a 30.000 ember 1000 forintja címmel, de szerettem volna egyfajta előszobaként leírni Nektek mindazt, amin keresztül megyünk. Amennyiben lehetőségetek van, a kampány meghirdetése előtt is tudtok segíteni, ha engem ismersz bármi módon, kérlek segíts nekem, nekünk, a gyermekeinknek. Utalj kérlek 1000 forintot A JÖVŐ FORRÁSA ALAPÍTVÁNYNAK, aki a CSILLAGRÉT WALDORF ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI új fenntartója lett.

Számlaszámunk: 16200223-10137325
Nemzetközi számlaszám (külföldről érkező utalások esetén): HU5116200223-10137325-00000000
Közlemény: adomány

Mindezzel részese lehetsz egy közös összefogásnak és lehetőséget adsz nekünk a további fennmaradáshoz, ahhoz, hogy a jövőben érkező családoknak legyen hová hozniuk gyermekeiket.
Nagy tett Neked és LEHETŐSÉG nekünk! Kérlek Benneteket, minél többen éljetek az adományozás lehetőségével, segítsetek nekünk, hogy ne kelljen újabb iskolát bezárni Magyarországon anyagi nehézségek miatt.

Megosztásokért is nagyon hálás vagyok!
Köszönettel, szeretettel

Nyitókép: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás