Iskola

Digitális Iskolai Múzeumtúra – Ismét rendhagyó, innovatív iskolai képzést valósít meg a Mozaik Múzeumtúra

Forradalmian új módszerrel tart digitális iskolai foglalkozást a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája csapata az aradi vértanúk napjához kapcsolódó tematikával több száz iskolás számára. Az október 2-án, 5-én és 6-án megrendezésre kerülő digitális múzeumpedagógiai nap három általános iskola diákjai számára kerül megvalósításra a virtuális térben, 12 múzeum bevonásával. A felsősök egész nap online kivetítés segítségével, élő, interaktív órákon vesznek részt.

A program magába foglalja Balatoni József, alias Jocó bácsi történelem óráját, hangszerbemutatót, Petőfi életének különlegességeit, de arról is tanulni fognak, miként éltek Pest-Budán a forradalmi ifjak és hogyan teltek a reformkori emberek hétköznapjai. Számtalan érdekes és izgalmas feladat várható, melyek az online tér segítségével a jelenlegi járványügyi helyzet közepette is megvalósítható; virtuális séta, idő és térutazás, kalandozás lesz ez a történelem, irodalom és számos más tudományterület között.

„Ez most egy nagy kísérlet részünkről, éppen ezért igyekeztünk úgy kiválasztani az iskolákat, hogy az ország több pontját is érintsük, kisebb és nagyobb iskolákba is eljusson a Digitális Iskolai Múzeumtúra programja. Így Baranyában egy 1660 fős községben, Nagyharsányban kezdünk, majd a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola, végül pedig a budapesti Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola felső tagozatos tanulói számára rendezzük meg a programot. Nagy öröm számunkra, hogy a jelenlegi helyzetben sem kell leállítani, az egyébként valós térben megvalósuló iskolai múzeumtúra eseménysorozatát, hiszen már a múzeumok, a pedagógusok és a diákok is nyitottan és örömmel fogadják a virtuális tartalmakat. A hosszú évek óta tartó Mozaik Múzeumtúra célja a múzeumi kiállítások, programok, foglalkozások népszerűsítése és azok integrálása az oktatásba. Nagy segítségünkre vannak ebben a közreműködő muzeológusok és múzeumpedagógusok, valamint a tanárok és diákok nyitottsága a múzeumi tartalmak és szolgáltatások megítélése, befogadása területén. Erre kívánunk ezzel a programunkkal is rásegíteni, megmutatva a múzeumi digitális tartalmak sokszínűségét. Bízunk benne, hogy sikeres lesz, örömmel fogadják tanárok és diákok egyaránt és lesz lehetőségünk további iskolákba is elvinni a Digitális Iskolai Múzeumtúrát.” – fogalmaz Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója, a Mozaik Múzeumtúra programvezetője.

A cikk teljes terjedelmében a felelösszulokiskolaja.hu oldalán olvasható. 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X Karácsonyi könyvvásár