Iskola

EGYETEM ÉS DIÁKMUNKA EGYSZERRE?

A tanulmányok elvégzése mellett a munkatapasztalat jelentősége évről-évre nő, a diákoknak pedig egyre több lehetőségük van arra, hogy elkerüljék az üres önéletrajz fenyegetését.

MUNKATAPASZTALAT MÁR FIATALON

A legtöbb munkáltató nagyra értékeli, hogy van már valamilyen gyakorlati tapasztalata a jelentkezőnek. Megfelel erre az önkéntes munka, nemzetközi csereprogramban való részvétel is, ahol valamilyen felelősségi kört már vállalt a tanuló. A munkahelyen szerzett gyakorlat mégis más: nagyobb magabiztosságot kölcsönöz azáltal, hogy ismerős lesz a munkahelyi közeg, az adminisztráció és a hivatalos kommunikáció is.

Ennek a tendenciának köszönhető, hogy ma már korántsem csak a zsebpénz-kiegészítésért vagy a kollégium díjának fedezéséért vállalnak munkát az egyetemisták. A tapasztalatszerzés és az önálló jövedelem mellett a későbbi karrierépítés sem elhanyagolható szempont. Rengeteg gyakornoki pozíciót nyitnak a cégek, ahol megfelelő teljesítmény esetén később főállást is kínálnak a diplomát megszerző fiatalnak.

A JELENTKEZÉSHEZ CSAK EGY OKOSTELEFON KELL

Az állásjelentkezés pedig évről-évre egyszerűbb folyamat: az elérhető diákmunkák közül a weboldalon illetve a zárt Facebook-csoportokban lehet válogatni. 

A cikk teljes terjedelmében a tantrend.hu - olvasható.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó