Iskola

Európában először, online körülmények között is megrendezik június 11-én este az ÉLŐ ADÁS-t

Online mentorálás rászoruló gyerekeknek

AZ ÉLŐ ADÁST a megváltozott körülmények között is megrendezi a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány, amely ilyen nehéz időkben is alulról jövő, társadalomformáló kezdeményezéseket támogat.

Az egyik szervezet, amelynek ezen a napon adományokat gyűjtünk a Menetszél Egyesület hátrányos helyzetű gyerekek felkarolására jött létre. Elsősorban a tanulással való kiemelkedésben hisznek. Programjainkon segítenek megérteni az iskolai tananyagot, és felkészítik a gyerekeket az élet legfontosabb kihívásaira.

Az online korrepetáló programjában jelenleg közel 100 szociálisan rászoruló diákkal tanulnak önkéntesek. A gyerekektől gyakran több száz kilométerre lévő mentoraik a képernyőn keresztül segítenek nekik megérteni az iskolai tananyagot és felkészíteni őket az élet fontosabb kihívásaira. Ahhoz, hogy minél több nehéz helyzetben élő gyerekkel együtt tanulhassanak, biztosítani kell a tanításukhoz szükséges technikai feltételeket.

Hiszünk a társadalom erejében, abban, hogy online is meg tudjuk valósítani azt a sikert, amiket évek óta. Fantasztikus kezdeményezéseket találtunk, biztos vagyok abban, hogy minden adakozó megtalálja a neki kedves szervezeteket. A szolidárisabb, igazságosabb és fenntarthatóbb társadalmat építő civil kezdeményezéseknek most még nagyobb szükségük van a támogatásra: a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság számos szervezetet a megszűnés szélére sodort, és a leginkább elesettek közül sokak a civil világ támogatását is nélkülözni kénytelenek. – nyilatkozta Komáromi Mátyás, az Együtthatók program vezetője.

Az adományozói kultúrát, a társadalmi ügyekben való részvételt ösztönzi közösségi adománygyűjtő estek szervezésével a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány Együtthatók programja.

A gyűjtés időpontjai:

június 2 -11.: online adománygyűjtés az adjukossze.hu oldalon

június 11. 18 óra : ÉLŐ ADÁS Online

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a

http://gy-sz.hu/elo-adas-online/

oldalon, ahol az est regisztrációs linkje is megtalálható..

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: iskola hírek

Kölöknet hozzászólás

aláírás