Iskola

Felnőttként kezelhetik a vádemeléskor a tizenéves észak-karolinai lövöldözőt

A cselekmény súlyára tekintettel az ügyészség felnőttként kezelheti a tervezett vádemeléskor azt a 15 éves fiút, aki csütörtök este öt embert lelőtt, kettőt megsebesített Észak-Karolina állam fővárosában, Raleigh-ben.

A feltételezett elkövető csütörtök este kezdett lövöldözni egy kertvárosi lakónegyedben, öten meghaltak, a két sebesült egyike válságos állapotban változatlanul kórházban van. A gyanúsított szintén megsebesült.

Raleigh város rendőrfőnöke pénteken annyit közölt a bűncselekménnyel kapcsolatban, hogy a gyanúsítottat a lövöldözés után néhány órával egy környékbeli házban vették őrizetbe. Estella D. Patterson elmondta, hogy a bűncselekmény mintegy 2 mérföldes szakaszon zajlott, a lakónegyed utcáin.

A rendőrfőnök bejelentette, hogy a halálos áldozatok között volt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki munkába tartott, amikor halálos lövés érte. A többi négy áldozat helyi lakos volt, akit az eddigi információk alapján a fegyveres véletlenszerűen lőtt le. Köztük volt egy 16 éves középiskolás, valamint egy 35, egy 49 és egy 52 éves nő.

Lorrin Freeman kerületi ügyész a CNN beszámolója szerint azt közölte, hogy hivatala felnőttként tervez vádat emelni a tizenéves ellen, akit súlyos állapotban kórházban ápolnak.

A lövöldöző személyazonosságával kapcsolatban életkorára tekintettel részleteket egyelőre nem közöltek a hatóságok, és tettének indítékáról sem jelent meg értesülés.

Nyilvánosságra kerültek a lövöldözésről szóló lakossági telefonbejelentések, amelyek egy "gyereknek kinéző" fegyveresről szóltak, aki terepszínű ruhában, terepszínű hátizsákkal a kertvárosi lakónegyed fás részéről bukkant fel és nyitott tüzet a helybeliekre.  

A lövöldözés hírére Joe Biden elnök úgy reagált, hogy az újabb tragikus eset is rámutat a támadó fegyverek betiltásának időszerűségére. Raleigh az Egyesült Államok keleti partvidékén elterülő Észak-Karolina állam félmillió lakosú fővárosa, mely az állam középső részén fekszik.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás