Iskola

Véget érhet az iskolai igazolások kiadása, változnak a szabályok

A házi gyermekorvosok évek óta küzdenek azért, hogy végre megszabaduljanak az iskolai igazolások kiállításától. Most változnak a szabályok, de az adminisztráció további terhet róhat a házi gyermekorvosokra – írta meg a Népszava.

Összekötnék az elektronikus egészségügyi rendszert a Krétával azért, hogy az orvosi igazolásokat a tanárok is rögtön elérjék.

Arról, hogy a témában valamiféle változtatásra készül a kormány, február közepén utalt egy sajtó-háttérbeszélgetésen Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Mint akkor mondta: az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és a Kréta rendszer összekötése vethetne véget az iskolai igazolások kiadásának. Szerinte

   a két online rendszer összekötésével elérhető lenne, hogy a pedagógusok a saját informatikai rendszerükben láthatnák a kiadott orvosi igazolást, és az adott betegség becsült gyógyulási idejét.

– Ez nem old meg semmit, újabb plusz adminisztrációs teher – reagált a javaslatra Póta György házi gyermekorvos, aki szerint a tervezetben jelzett módosítás kifejezetten időrabló, és nehezíti az orvosok dolgát.

A tervezet részletes vitájára csak a honvédelmi és rendészeti bizottságot jelölték ki, azaz az egészségügyet érintő részekről ezúttal sem tárgyal a témában megalapozottabb szakismeretekkel rendelkező népjóléti bizottság – olvasható a Népszava cikkében.

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás