Iskola

Koronavírus - Újabb digitális feladatok segítik az oktatást

Újabb háromezer digitális feladat és tanári módszertani kézikönyv válik elérhetővé hétfőtől a közoktatás számára az Okos Doboz oktatási portálon.

Koronavírus - Újabb digitális feladatok segítik az oktatást

 Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a MATEHETSZ, (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége), az Okos Doboz Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány az üzemeltetővel közösen, a kerettantervhez kapcsolódó, tehetséggondozó grafikus digitális feladatokat és a pedagógusok munkáját támogató tanári módszertani kézikönyvet tesz közzé ingyenesen a www.okosdoboz.hu portálon.

Ezt már olvastad? Koronavírus - Az M5 csatorna hétköznap oktatási tartalmakat közvetít

A MATEHETSZ által fejlesztett tehetséggondozó feladatok matematika, környezetismeret, természetismeret, földrajz, biológia, kémia és fizika tantárgyból lesznek elérhetőek. A feladatok illeszkednek az Okos Dobozon megismert, játékos, grafikus feladatokhoz, szellemiségük megegyezik a már ismert tartalmakéval. Az új feladatokkal együtt összesen 13 ezer, a közoktatás részére készült 1-12 évfolyamos feladat válik ingyenesen elérhetővé a diákok és a pedagógusok számára. Az Okos Dobozt jelenleg 7800 regisztrált pedagógus és több mint százezer diák használja rendszeresen - írták.

Ezt már olvastad? Együtt, tanulunk! – nemcsak a digitális oktatást, egymást is
    
A feladatok elérhetővé tételével párhuzamosan a pedagógusok a tanári regisztráció után, a Tanári Modul használatával távoktatási keretek között is kioszthatnak feladatokat a diákok számára, melyek eredményeit valós időben követhetik a portálon.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás