Iskola

Lediplomázott az ország legidősebb nappali tagozatos diákja, most az államvizsga izgalmát piheni

Nagy tisztelettel gratulálunk Szegedi Dezső színművésznek, aki ennyi idősen visszaült az iskolapadba, példát mutatva ezzel a mai fiataloknak, hogy a tanulás élethosszig tart.

71 éves korában lediplomázott Szegedi Dezső színművész, az ország legidősebb nappali tagozatos hallgatója – adta hírül a Facebookon a Miskolci Egyetem Bölcsész- és Társadalomtudományi Kara.

Mint írták: 2024. május 22-én védte meg szakdolgozatát Szegedi Dezső színművész, az ország legidősebb nappali tagozatos hallgatója. A 71 esztendős egyetemi hallgató kulturális antropológiából szerzett diplomát, „Miskolc Gordon városrészének muzsikusai” címmel írta saját kutatásaira és terepmunkára épülő szakdolgozatát.

Szegedi Dezső a Minap.hu-nak így nyilatkozott:

   „A fiatalok, amikor először találkoztunk a folyosón, mind úgy köszöntek, hogy ”Jó napot Tanár úr!„. Aztán, amikor leültem közéjük a padsorokba, igencsak megdöbbentek. Ennek ellenére soha egy pillanatig nem éreztették velem a korkülönbséget. Jól éreztem magam, sőt, istenien. Most még az államvizsga utáni feszültséget próbálom elereszteni. Aztán meglátjuk, hogyan tovább”

– mondta a friss diplomás antropológus.

Nyitókép: Miskolci Egyetem Bölcsész- és Társadalomtudományi Kara

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás