Iskola

Letartóztatták az osztálytársát megkéselő budapesti középiskolást

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a budapesti fiatalt, aki hétfőn megkéselte osztálytársát egy I. kerületi középiskolában; a végzés nem végleges - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint az egy hónapos kényszerintézkedés végrehajtására az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki a bíróság. Az eset a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt.

A fiatal felnőtt - akit a rendőrség emberölés kísérletével gyanúsít - az egyik tanteremben, az óraközi szünetben több alkalommal tarkón szúrta egyik osztálytársát, aki életveszélyesen megsérült.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított tettét hosszas tervezés előzte meg. "A terheltnek pszichés problémái vannak, amely esetében fokozott társadalomra veszélyességet valószínűsít. Feltétlenül szükséges elmeállapotának vizsgálata, az a nyomozás érdekét szolgálja és személyes jelenlétet igényel" - írták a közleményben.

A bíróság a fiatalnál megállapította a bűnismétlés veszélyét és úgy ítélte meg, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag az IMEI-ben végrehajtandó letartóztatással biztosíthatók.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás