Iskola

Zseniális történet: Lufik segítségével magyarázták el a tanárok, mit jelent másokat boldoggá tenni

Odavan az internet népe az alábbi kedves iskolai történetért! Azt, hogy melyik külföldi intézményben történhetett az eset, sajnos nem tudni pontosan - a mondanivalója és a mögötte lévő ötletesség az, ami nagyon magával ragadó.

Léggömböket vittek egy iskolába. Minden diák kapott egyet. Mindenkinek fel kellett fújnia, rá kellett írnia a nevét és a folyosóra dobni. Ezután az oktatók összekeverték a lufikat.

A feladat a következő volt: a hallgatók 5 percet kaptak, hogy megtalálják a saját léggömbjüket. A nyüzsgés és a mozgalmas keresés ellenére senki sem találta a lufiját.

Ekkor az oktatók azt mondták a hallgatóknak, hogy vegyék fel az első lufit, amit találnak és adják át annak, akinek a neve szerepel a lufin.

5 percen belül mindenkinek megvolt a saját léggömbje. Az oktatók ekkor azt mondták a hallgatóknak: Ezek a ballonok olyanok, mint a boldogság. Soha nem fogjuk megtalálni, ha mindenki a sajátját keresi. De ha másokat teszünk boldoggá... akkor megtaláljuk a saját boldogságunkat is.

Próbáltunk az eredeti történet után eredni, de sajnos az iskolának nem bukkantunk a nyomára, így - igaz vagy sem -  iskolai legendaként osztjuk tovább, ám a kedves lufis bölcselet tanulsága így is megkérdőjelezhetetlen marad.

Fotó: Getty Images
Történet forrása: Facebook, LinkedIn, Twitter

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás