Iskola

Maruzsa: Szóba kerülhet az érettségi elhalasztása, ha romlik a helyzet

Az államtitkár szerint a tanároknak jelenleg több a szabadidejük, ezért szeptemberre fel tudnak készülni a NAT bevezetésére, a KRÉTA-rendszer pedig jól vizsgázik, „boldogság van a rendszerben”.

Maruzsa: Szóba kerülhet az érettségi elhalasztása, ha romlik a helyzet

Ha mérsékelten terjed a járvány, megtartható az érettségi a diákokat több tanterembe szétültetve, mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az Inforádióban.

„Ha a helyzet romlik, nyilván szóba jöhet mind az időbeni eltolás, mind pedig egyéb oktatási-, levezetési megoldások,

- mondta ugyanakkor, hozzátéve, hogy

„Azért nem szeretnék erről pedig most több konkrétumot mondani, mert kellő időben a kormány erre nézve meg fogja hozni a döntéseket. Egyelőre minden érettségizőnek azt tanácsolom, hogy a felkészülésre fókuszáljon. És természetesen kezelni fogjuk úgy a helyzetet, ahogyan a körülmények ezt lehetővé teszik.”

Maruzsa szerint ősszel hatályba fog lépni a módosított nemzeti alaptanterv az eredeti terveknek megfelelően. Szerinte a tanároknak jelenleg több a szabadidejük, így lehetőségük van elvégezni az alaptantervvel kapcsolatos feladatokat.

A járvány miatt sebtében átálltak a pedagógusok és a diákok a digitális oktatásra, ezzel kapcsolatban azt mondta az államtitkár, hogy jól vizsgázik a minisztérium által fejlesztett KRÉTA-rendszer.

„Ez egyelőre nem egy reprezentatív felmérés, visszajelzés az ügyről, de azt tapasztaljuk, hogy boldogság van szerte a rendszerben. Akikkel beszélünk, akiket kérdezünk, azt mondják, hogy a kollégák felzárkóztak a feladathoz” - jelentette ki.

„Ilyen radikális módszertani változtatást egyébként soha, senki, semmilyen módon nem tudott, vagy mert volna bevezetni.”

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: iskola hírek

Kölöknet hozzászólás

aláírás