Iskola

Megjelent az Oktatási Hivatal módszertani ajánlása - Így fog működni a távoktatás hétfőtől

Az Oktatási Hivatal módszertani ajánlót jelentetett meg az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett digitális munkarendre.

Mint az mi is közreadtuk, péntek este Orbán Viktor bejelentette, hogy az egyetemek után hétfőtől minden általános és középiskolát is bezárnak, és egy új, digitális oktatási formán keresztül tanulnak tovább a diákok. Ehhez egy módszertant is kidolgoztak. 

Megjelent az Oktatási Hivatal módszertani ajánlása - Így fog működni a távoktatás hétfőtől

Szombaton pedig meg is jelentették az Oktatási Hivatal honlapján  a Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre dokumentumot, mely leírja a teendőket.

Ebben többek között azt írják,

hogy az iskolák állítsák össze a következő hetekre a tantárgyi tematikát, és jelöljék meg, hogy mely anyagokat kell feldolgozni a tankönyvekből, munkafüzetekből, miről kell beszámolót írni, vagy mit kell kutatni. Azt is ki kell dolgozni, hogyan tudják számon kérni a tananyagot. - írja a szeretlekmagyarorszag.hu. 

Arra is fel kell készülniük, hogy ezeket az információkat hogyan juttatják el a szülőkhöz az interneten vagy papíron, és javaslatot tesznek arra, hogy ahol a családban nincs számítógépes elérés, milyen módon tudnak információhoz jutni, vagy bekapcsolódni a digitális oktatásba.

A leírás tartalmaz olyan adatbázisokat is, melyeken digitális tartalmak is hozzáférhetők, és ajánlják a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszert (KRÉTA) használatát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is kiadott egy közleményt, melyben azt írják, hogy ha a veszélyhelyzet hosszabb ideig is fennáll, akkor az érettségikkel kapcsolatban egy újabb tájékoztatást adnak ki. A minisztérium szerint a felkészülésre ez az új munkarend is lehetőséget teremt, és a vizsgák megszervezése is megoldható.
 

A Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre - teljes terjedelmében itt olvasható. 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás